ΟΠΟΠ: Οσα κάναμε το 2012-2013 Reviewed by Momizat on . Ο  Ορειβατικός Περιηγητικός  Όμιλος  Πύλης ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί για την Πύλη ζωντανό κύτταρο αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς. Βασικός σ Ο  Ορειβατικός Περιηγητικός  Όμιλος  Πύλης ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί για την Πύλη ζωντανό κύτταρο αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς. Βασικός σ Rating: 0

ΟΠΟΠ: Οσα κάναμε το 2012-2013

ΟΠΟΠ: Οσα κάναμε το 2012-2013

Ο  Ορειβατικός Περιηγητικός  Όμιλος  Πύλης ιδρύθηκε το 1997 και αποτελεί για την Πύλη ζωντανό κύτταρο αθλητισμού, πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς. Βασικός σκοπός της δημιουργίας του, ήταν και είναι η ανάγκη των ανθρώπων της ευρύτερης περιοχής της Πύλης να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να απολαύσουν τις ομορφιές που τόσο απλόχερα μοιράστηκαν στον τόπο μας.

Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 τα μέλη του συλλόγου θα κληθούν να αναδείξουν το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, που θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο για την διετία 2014-2015.

Με την ευκαιρία αυτή οφείλουμε να κάνουμε ένα απολογισμό του συλλόγου.

ΠΥΛΗ 1Βασική προτεραιότητα του συλλόγου ήταν:

– Η δημιουργία ακαδημίας αναρρίχησης, ώστε να δώσει την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα, να αθληθούν και μέσα από πεζοπορίες , διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες να αγαπήσουν την φύση, το περιβάλλον και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Βέβαια για το σκοπό αυτό, ο σύλλογος διαθέτει τεχνητή πίστα αναρρίχησης στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού σχολείου.

– Πέρυσι ο σύλλογος πραγματοποίησε ανάβαση στις Ελβετικές Άλπεις σε υψόμετρο ρεκόρ για τον σύλλογο, καθώς μέλη του συλλόγου πατήσανε κορυφή σε παγετώνα στα 4.153μ.

– Ανάβαση από τον γενικό Αρχηγό του συλλόγου Κρούπη Νικόλαο με άλλες αποστολές στα Ινδικά Ιμαλάια στις κορυφές: Kangri (6148m), Muticskal(6243m), Lama Soo (5947m), Skilma Kangri(6020m), καθώς συμμετείχε και σε αποστολή στο Αζερμπαιτζάν στην κορυφή Qizil Qaya (3726m).

– Έχουμε παρουσία στις δύο Πανθεσσαλικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, διοργανώνουμε ποδηλατικές δράσεις, εξορμήσεις σε χιονοδρομικά κέντρα, συμμετοχή σε ορεινούς αγώνες τρεξίματος και στον ετήσιο Μαραθώνιο της Αθήνας.

– Ακόμη για τους φίλους του rafting κάθε χρόνο διοργανώνουμε κατάβαση σε ποτάμια της περιοχής και όχι μόνο.

– Με τα έσοδα που έχουμε από τις συνδρομές των μελών έχουμε προβεί σε αγορά απαραίτητου ορειβατικού εξοπλισμού για κίνηση σε χειμερινό βουνό, ώστε μέλη που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για αγορά χειμερινού εξοπλισμού να τους παρέχει ο σύλλογος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η ορειβατική δραστηριότητα του συλλόγου να μη σταματάει τους χειμερινούς μήνες.

– Σε συνεργασία με την Μονομετοχική Δημ. Α.Ε. Δήμου Πύλης έχουμε πετύχει έκπτωση στις τιμές του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου για τα μέλη του συλλόγου μας.

– Ακόμη έχουμε προβεί σε σηματοδοτήσεις μονοπατιών της περιοχής, βοηθώντας την τουριστική κίνηση της περιοχής στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού.

– Δημοσίευση άρθρων και παρεμβάσεις για περιβαλλοντικά θέματα (παράνομη υλοτομία κ.λ.π.).

– Προβολή – παρουσιάσεις ορειβατικών αποστολών από μέλη του συλλόγου μας καθώς και διοργάνωση συναυλίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.

– Συμμετοχή στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Πύλης με προτάσεις και παρεμβάσεις.

– Επίσης να πούμε ότι ο σύλλογος έχει το δικό του «σπίτι» σε ένα όμορφο χώρο που έχει παραχωρηθεί από τον δήμο, όπου στεγάζονται τα γραφεία μας, αλλά από πέρυσι έχει και το δικό του ηλεκτρονικό «σπίτι» – www.opopilis.gr – όπου υπάρχει ενημέρωση για όλη την δραστηριότητα του συλλόγου.

– Να αναφέρουμε ότι διαθέτουμε μία από τις πιο οργανωμένες τράπεζες αίματος δίνοντας «ζωή» σε πολλούς συνανθρώπους μας, συμμετέχοντας ενεργά για κοινωνική προσφορά.

Όλα αυτά με την αγάπη, το μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών του Δ.Σ. του συλλόγου, αλλά και όλων των μελών του συλλόγου.

Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε ως Δ.Σ. είναι ότι δεσμευόμαστε να παρεμβαίνουμε πάντα για την διασφάλιση της οικολογικής αξίας της περιοχής μας, αλλά και του φυσικού χαρακτήρα των βουνών μας και των αναρριχητικών πεδίων.

Θα προστατεύουμε και θα ενισχύουμε την ιδέα του εθελοντισμού και όχι του «δήθεν» εθελοντισμού που προωθείται για να εξυπηρετήσει οικονομικούς ή πολιτικούς σκοπούς. Ο εθελοντισμός είναι κάτι παραπάνω από ένα κίνημα όπως προβάλλεται στις μέρες μας. Δεν έχει ούτε χρονικά όρια, ούτε πεπερασμένους τόπους και τρόπους εφαρμογής, ούτε στοχαστικούς και φιλοσοφικούς ορισμούς. Ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη που απαρτίζαμε το Δ.Σ. για την συνεργασία που είχαμε, κατά την διετία 2011-2013 και βάλαμε όλοι μαζί ένα λιθαράκι να «μεγαλώσει» ο σύλλογός μας!!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Ο.Π.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιο σας