Οργή Βενιζέλου για ΓΑΠ: Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία! Reviewed by Momizat on . Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλο Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλο Rating: 0

Οργή Βενιζέλου για ΓΑΠ: Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία!

Οργή Βενιζέλου για ΓΑΠ: Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία!

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προκαλώντας την οργή του Βενιζέλου! Δεν αποκλείεται να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή. Αντίθετα, δήλωσε ότι υπερψηφίζει το άρθρο ένα του νομοσχεδίου που αφορά το κοινωνικό μέρισμα και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με τα προαπαιτούμενα της Τρόικα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής του Γ. Παπανδρέου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
Η διαφοροποίηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέφτηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Ήταν έξαλλος και δεν αποκλείεται ακόμη και η διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. “Αυτό που έκανες ήταν μεγάλη πολιτική αλητεία” φέρεται να του είπε ο Βενιζέλος.

Σε έξαλλη κατάσταση ο Βενιζέλος! Έβριζε θεούς και δαίμονες
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αφού έφυγε από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου απομονώθηκε για περίπου 20 λεπτά στο γραφείο του όπου συνέχισε να είναι σε έξαλλη κατάσταση και να βρίζει θεούς και δαίμονες!

Να σημειωθεί ότι το άρθρο που αφορά τις τράπεζες πέρασε τελικά με οριακή πλειοψηφία 151 βουλευτών, ενώ το πολυνομοσχεδιο πέρασε με 152 “ΝΑΙ”.

Πηγή: newsit.gr

 

Το ΒΗΜΑ παρουσιάζει τα πράγματα πιο ήπια. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Κεραυνοί» Βενιζέλου κατά Παπανδρέου

Σκληρή ήταν η αποδοκιμασία που επιφύλαξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στον προκάτοχό του για την καταψήφιση του άρθρου 2 για τις τράπεζες τονίζοντας σε δήλωσή του ότι «δεν έχει κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές». Μάλιστα τον κατηγορεί για υποκρισία και «προσωπικά πολιτικά παιχνίδια» τα οποία «οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου έχει ως εξής:

«H K.O. του ΠαΣοΚ ενεργώντας συλλογικά και υπεύθυνα, υπερψήφισε συνολικά το νομοσχέδιο με το οποίο συντελείται η τελική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο απέκτησε την τελική του μορφή, χάρις στις τεράστιες προσπάθειες και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις του ΠαΣοΚ.

Η ρύθμιση, ειδικότερα, για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, αποτυπώνει το αποτέλεσμα μίας σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δηλαδή με τους εταίρους και δανειστές μας και ιδίως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που επέμενε στην τήρηση συγκεκριμένων κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου του ανταγωνισμού, όπως  τους διατύπωσε αναλυτικά σε έγγραφό του ο αρμόδιος επίτροπος κ. Αλμούνια.

Κανένα άλλωστε μέλος της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ δεν έθεσε  ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση αυτή, ούτε στη προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ, ούτε στη σημερινή συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Δεν έχει συνεπώς κανείς το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να εμφανίζεται ως δήθεν πιο ευαίσθητος στα θέματα αυτά από τους σημερινούς βουλευτές του ΠαΣοΚ, που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης, χωρίς να κατέχουν καμία θέση ευθύνης  και δεν ανέχονται ούτε άμεσες ούτε έμμεσες προσβολές.

Οι υποκρισίες και τα  προσωπικά πολιτικά παιχνίδια είναι αυτά που οδήγησαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα στη σημερινή του κατάσταση. Αυτές τις πρακτικές είναι που οφείλουμε να ανατρέψουμε.

Όλοι κρινόμαστε, από την παράταξη και τον ελληνικό λαό».

Αφήστε το σχόλιο σας