Ορθοπεταλιές για το δήμαρχο Τρικκαίων με το ξύλινο ποδήλατο Reviewed by Momizat on . Ένα ξύλινο ποδήλατο, η πόλη του ποδηλάτου και ο πρωταθλητής ποδηλάτου. Μια σχέση αγάπης με το οικολογικότερο, οικονομικότερο, πιο υγιεινό μέσο μεταφοράς. Και μι Ένα ξύλινο ποδήλατο, η πόλη του ποδηλάτου και ο πρωταθλητής ποδηλάτου. Μια σχέση αγάπης με το οικολογικότερο, οικονομικότερο, πιο υγιεινό μέσο μεταφοράς. Και μι Rating: 0

Ορθοπεταλιές για το δήμαρχο Τρικκαίων με το ξύλινο ποδήλατο

Ορθοπεταλιές για το δήμαρχο Τρικκαίων με το ξύλινο ποδήλατο

Ένα ξύλινο ποδήλατο, η πόλη του ποδηλάτου και ο πρωταθλητής ποδηλάτου. Μια σχέση αγάπης με το οικολογικότερο, οικονομικότερο, πιο υγιεινό μέσο μεταφοράς. Και μια επίδειξη του νεότερου αποκτήματος της τεχνολογίας, στον πιο όμορφο μύλο της χώρας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής το ξύλινο ποδήλατο που κατασκεύασε η εταιρία του οραματιστή και υλοποιητή του, κ. Πολ Ευμορφίδη (συνιδιοκτήτης της εταιρίας Cocomat). Η τόλμη του οποίου, τον οδήγησε από τον Κηφισιά, μέσω Μπράλλου (απαγορεύονται τα ποδήλατα στην εθνική οδό…) στα Τρίκαλα.
Ευκαιρίας δοθείσης, αγάπης δεδομένης και πόλης δυναμένης, ο κ. Ευμορφίδης συναντήθηκε με τον κ. Παπαστεργίου, στον μύλο Ματσόπουλου, στον χώρο όπου ήδη άρχισαν οι εργασίας για την υποδοχή του φετινού, τέταρτου κατά σειρά, «μύλου των ξωτικών».
Η ιδέα του ξύλινου ποδηλάτου, από δρυ με ελάχιστο αλουμίνιο, η στροφή στην πρωτοτυπία, η ένταξη σε μια ομάδα που προωθεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, οδήγησαν και τον γνωστό τρικαλινό πρωταθλητή (και υπεραθλητή) της ποδηλασίας, να παραστεί στην παρουσίαση του ποδηλάτου. Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα πάντα: η δυσκολία κατασκευής και τα σχέδια από κολλέγιο εικαστικών τεχνών, ο τρόπος κατασκευής, το υψηλό ποσό για τα εξαρτήματα, οι αποστάσεις για τους ποδηλάτες κ.α. Όλα αυτά, πήραν ουσιαστική μορφή, με τις παρεμβάσεις του Στέλιου βάσκου, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωτότυπο το συγκεκριμένο ποδήλατο και ανέλυσε τα όσα αφορούν και ενδιαφέρουν έναν ποδηλάτη αγώνων.
Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε στον κ. Ευμορφίδη το θέμα της πόλης του ποδηλάτου: τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό τους, τη συνείδηση των πολιτών με τη χρήση του, το ανάγλυφο της πόλης, που βοηθά στην καθημερινή του χρήση. Αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να μετουσιώσει αυτή την αγάπη των τρικαλινών, σε τρόπο ζωής, με έμφαση στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, στις ποδηλατικές διαδρομής εκτός πόλης (συνδυασμένες με εκδρομές), στον σεβασμό όλων προς όλους.
Ο κ. Ευμορφίδης εντυπωσιάστηκε, επίσης, από το συγκρότημα του μύλου Ματσόπουλου, το οποίο, εκτός από τις εργασίες για τον «μύλο των ξωτικών», υποδέχτηκε ήδη τους υπεύθυνους για τη συντήρηση ολόκληρου του εξοπλισμού του παλαιού μύλου, προκειμένου να καταστεί σε ενάμισι χρόνο περίπου, και επισκέψιμο βιομηχανικό μουσείο.

podilato1 podilato3 podilato4 podilato5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA podilato6 podilato7

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή