Οριστικά η Χαονία στην “Κ. Πλατεία” με πολυφωνικά τραγούδια Reviewed by Momizat on . Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» τραγουδά το Μάη, την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στα Τρίκαλα, στη μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ». Ηπειρώτι Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» τραγουδά το Μάη, την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στα Τρίκαλα, στη μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ». Ηπειρώτι Rating: 0

Οριστικά η Χαονία στην “Κ. Πλατεία” με πολυφωνικά τραγούδια

Οριστικά η Χαονία στην “Κ. Πλατεία” με πολυφωνικά τραγούδια

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» τραγουδά το Μάη, την Άνοιξη και τον έρωτα, την ξενιτιά και την Ιστορία στα Τρίκαλα, στη μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ».

Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια από όλες τις διαφορετικές περιοχές και τα ιδιώματα της Ηπειρώτικης πολυφωνίας – Πωγώνι, Άνω Πωγώνι, Παρακάλαμο, Δερόπολη, Μουργκάνα, Βουθρωτό, Χειμάρρα – αλλά και διφωνίες από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, την Κέρκυρα, την Κάρπαθο και το Βώλακα Δράμας σε μια πραγματική γιορτή των φωνών και της αθησαύριστης μουσικής παράδοσης.

Το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» δημιουργήθηκε το 1996 και πήρε το όνομά του από τη χώρα των Χαόνων, του αρχαιότερου Ηπειρωτικού φύλου. Στα δεκαοκτώ της χρόνια η «Χαονία» έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, έχει συμμετάσχει σε διεθνή φωνητικά φεστιβάλ στο εξωτερικό ενώ έχει συνεργαστεί με τους «Χαϊνηδες», τους MODE PLAGAL και άλλους.

Για την προσφορά της στη διάδοση της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας η «Χαονία» έχει βραβευθεί από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, τον κορυφαίο φορέα της Ηπειρωτικής Αποδημίας. Η «Χαονία» πρωτοστατεί στο Πολυφωνικό Καραβάνι που διατρέχει όλη την παραμεθόρια Ελλάδα διαβαίνοντας σε Ιταλία, Αλβανία και Βουλγαρία και έχει δισκογραφήσει σε τέσσερις εκδόσεις του. Μέλη της διδάσκουν στο Εργαστήρι Πολυφωνίας του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων Φοίβος Ανωγειανάκης.

Ένα μαγικό ταξίδι στο πανέμορφο πολυφωνικό τραγούδι με μερικούς από τους πιο αφοσιωμένους ιχνηλάτες του, τους πιο άξιους πρεσβευτές του. Τραγούδια του ρίγους και του σφρίγους στην καρδιά του Μάη, στα Τρίκαλα!

Μουσική σκηνή «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ»
Παρασκευή 23 Μαϊου, 9:30 μμ
Είσοδος 8 ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή