"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Οριστικά πίσω το πακέτο Χατζηγάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αμετάκλητη η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου να ανακτήσει από Έλληνες αγρότες, τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις, ύψους 425 εκατομμυρίων που καταβλήθηκαν τα έτη 2008 και 2009 ως αποζημίωση για ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο οποίο είχε προσφύγει η Ελλάδα μετά την αρχική απόφαση της Κομισιόν που είχε κρίνει το πακέτο Χατζηγάκη ως παράνομη κρατική βοήθεια.

Πρόσφατα, είχε κατατεθεί σχετική τροπολογία με την οποία είχε διαμορφωθεί το νομικό καθεστώς, ώστε να αποφευχθούν πολλαπλάσια πρόστιμα. Βάσει της τροπολογίας παρέχεται εξουσιοδότηση στους συναρμόδιους υπουργούς (Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης) να καθορίσουν με μελλοντική απόφασή τους κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας ανάκτησης, του προσδιορισμού των υπόχρεων, του ύψους των προς επιστροφή ποσών, αλλά και λεπτομέρειες για την ανάκτηση ποσών μέσω συμψηφισμού τους με απαιτήσεις των υπόχρεων που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στον ΟΣΔΕ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόθεση είναι η όποια ανάκτηση να γίνει με ήπιο τρόπο, να πάει δηλαδή έως και σε βάθος 10ετίας, με παρακράτηση μέρους των επιδοτήσεων. Για παράδειγμα, η ανάκτηση ενός ποσού 1.000 ευρώ να εξυπηρετείται με την ανάκτηση 100 ευρώ ετησίως, σε βάθος 10ετίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα θιγούν ενισχύσεις της φετινής χρονιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης