Οριστικά ΧΥΤΥ ο ΧΥΤΑ Reviewed by Momizat on . Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Μιχαάλη Ταμήλου, "υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτη, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Μιχαάλη Ταμήλου, "υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτη, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Rating: 0

Οριστικά ΧΥΤΥ ο ΧΥΤΑ

Οριστικά ΧΥΤΥ ο ΧΥΤΑ

tamilosΣύμφωνα με δελτίο Τύπου του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ, Μιχαάλη Ταμήλου, “υπογράφηκε από τον Υπουργό ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτη, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου : «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας» στη θέση ‘Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας’ του Δήμου Τρικκαίων και η Ανανέωση, Τροποποίηση και Κωδικοποίηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Κατασκευή, λειτουργία και επανένταξη του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στη θέση ‘Ημερόκλημα Παλιοσαμαρίνας’ του Νομού Τρικάλων.

Η Απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων / Υπολειμμάτων (ΧΥΤΑ/Υ), για την εξυπηρέτηση των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων και Καρδίτσας. Στην εγκατάσταση θα εισέρχονται για επεξεργασία οι εξής κατηγορίες αποβλήτων :

  • Σύμμεικτα αστικά απόβλητα
  • Προδιαλεγμένα οργανικά απόβλητα
  • Πράσινα απόβλητα
  • Ιλύες από ΕΕΛ
  • Γεωργικά και κτηνοτροφικά απόβλητα

Το έργο θα κατασκευαστεί στη θέση «Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας» που ανήκει στα διοικητικά όρια Δημοτικής Ενότητας Παλαιοκάστρου του Δήμου Τρικκαίων, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 576 στρεμμάτων. Από τη διατιθέμενη έκταση 128 περίπου στρέμματα αντιστοιχούν στη συνολική λεκάνη διαμόρφωσης του ΧΥΤΑ/Υ (Α’ & Β’ Φάση) και 73 περίπου στρέμματα στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ).

Με την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΑ, ο εν λειτουργία ΧΥΤΑ μετατρέπεται σε ΧΥΤΥ και θα δέχεται μόνο τα υπολείμματα από τη λειτουργία της ΜΕΑ, καθώς και το υπόλειμμα από το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Δυτικής Θεσσαλίας.

Παράλληλα, έχει υποβληθεί φάκελος από την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ της Β’ φάσης της επέκτασης του ΧΥΤΑ Τρικάλων, ύψους 9.500.000 € περίπου.

                                                                                                                       

Μιχάλης Ταμήλος

Βουλευτής Ν.Δ. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή