Οριστική απόλυση για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα; Reviewed by Momizat on . Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, δυόμιση μήνες πριν λήξει η διαθεσιμότητα τους. Αυτό προκύπτει από την Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, δυόμιση μήνες πριν λήξει η διαθεσιμότητα τους. Αυτό προκύπτει από την Rating: 0

Οριστική απόλυση για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα;

Οριστική απόλυση για τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα;

Ανοικτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να απολυθούν εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων, δυόμιση μήνες πριν λήξει η διαθεσιμότητα τους.

Αυτό προκύπτει από την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα  με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Με στόχο να καλυφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ζήτησαν απ’ τον υπουργό να ανακοινωθούν οι εκπαιδευτικές θέσεις στις δομές του υπουργείου Παιδείας για όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είναι 1.875, από τους οποίους περίπου 450 βρίσκονται εκτός «κινητικότητας».

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε μεν ότι κανείς δεν περισσεύει στην εκπαίδευση ωστόσο δε δεσμεύτηκε ότι θα βρουν θέση όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται εδώ και έξι περίπου μήνες σε διαθεσιμότητα.

Από την πλευρά του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζητήματα που επιβεβαιώνουν ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα και στο χώρο της εκπαίδευσης. Όπως π.χ. η πρόσφατη προσπάθεια να καλυφθούν κενά σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ με εκπαιδευτικούς αποσπασμένους από ΙΕΚ οι οποίοι θα αμείβονται με «μπλοκάκι» (σε Εορδαία και Φλώρινα), η πρόσληψη εκπαιδευτικών μέσω πεντάμηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στην ειδική αγωγή, η προωθούμενη αξιολόγηση κ.α.

Την ίδια ώρα, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε σε δηλώσεις του μετά από ανάλογη συνάντηση την περασμένη Παρασκευή ότι υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν, χωρίς να προσδιορίζει το ποσοστό.

Ο υπουργός παρέπεμψε σε συνάντηση με την τρόικα και στη δέσμευση της κυβέρνησης για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014.

Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δήλωσε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ο υπουργός, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ.

(Πηγή 902.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή