"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.2 C
Trikala

Ορκίστηκαν 153 νέοι σπουδαστές στη ΣΜΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου κ. Χρίστου Μανωλά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην έδρα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, τελετή ορκωμοσίας των 153 πρωτοετών σπουδαστών της τάξεως 2016.

Στην τελετή παρέστησαν οι τοπικοί και πολιτικοί φορείς ενώ στη Δοξολογία, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών, κ.κ. Αλέξιος.

Μεταξύ των άλλων, στην Ημερήσια Διαταγή σημειώθηκε ότι “η  ενσυνείδητη και με ελεύθερη βούληση αυτή επιλογή σας και η απόφασή σας να παραμείνετε, σας κατατάσσει στους επίλεκτους νέους που οδηγούνται από το φάρο της συνέπειας και της ενσυνείδητης πειθαρχίας. Από τη μέρα της κατάταξής σας και μέχρι σήμερα, έχετε πραγματοποιήσει το πρώτο μεγάλο, αλλά και πιο δύσκολο βήμα. Σας περιμένει όμως μακρύς και δύσκολος δρόμος, με σπουδές 2 χρόνων, μέσα σε ένα απαιτητικά πειθαρχημένο περιβάλλον. Πρέπει να επιδείξετε ωριμότητα, επιμονή και υπομονή στην εκπλήρωση των στόχων σας. Στην πορεία, θα διαπιστώσετε ότι έχετε δυνατότητες και όρια που ποτέ δεν είχατε συνειδητοποιήσει. Σ’ αυτή σας την πορεία θα μας βρείτε όλους αρωγούς, οδηγούς και συμπαραστάτες. Εκμεταλλευτείτε την Ακαδημαϊκή και Στρατιωτική εκπαίδευση που θα σας παρέξει η Σχολή, ώστε να καλλιεργήσετε και αναπτύξετε την κριτική σας αντίληψη, τη δημιουργική σκέψη και άποψη, την πειθαρχημένη πρωτοβουλία. Καταβάλλετε συνεχή προσπάθεια μελέτης, γνωρίζετε ήδη πολύ καλά ότι «μετά πόνου επέρχεται η Μάθησις». Εκμεταλλευτείτε τις δραστηριότητες της φυσικής αγωγής για να αποκτήσετε και διατηρήσετε άριστη φυσική κατάσταση, ώστε το σώμα σας να ακολουθεί αγόγγυστα αυτό που επιτάσσει η ψυχή σας. Θυμηθείτε ότι όλα όσα πρέπει να μάθει κάποιος να κάνει τα μαθαίνει κάνοντάς τα. Επιδείξτε Καρτερία στις καθημερινές δυσκολίες, υπηρεσιακές και προσωπικές. Καλλιεργείστε το Θάρρος, τη σεμνότητα, την αλληλεγγύη, την τιμή, την αξιοπρέπεια και το υψηλό φρόνημα σε κάθε έκφανση της ζωής σας.

Πιστέψτε απόλυτα στην αρετή της Πειθαρχίας, καλλιεργώντας πρωτίστως την Ηθική Σκέψη που σημαίνει «κάνω το ορθό ακόμη και όταν δεν με παρακολουθεί κανείς».

Επιτρέψτε στην ψυχή σας να γεμίσει με αγάπη για την Πατρίδα και ακολουθείστε με εμπιστοσύνη τα αμέτρητα παραδείγματα ανδρείας που περιγράφονται στην ιστορία μας.

Αποδεχθείτε ότι ο Στρατός απαιτεί, αφοσίωση στο Καθήκον, Σεβασμό προς τους άλλους, Ανιδιοτέλεια, Ακεραιότητα και «Τρόπο ζωής», σκληρό, δύσκολο, επίπονο, απαιτητικό.

Να γνωρίζετε όμως ότι, όλα αυτά είναι δυνατά μόνον εφόσον εσείς το θελήσετε και επιμείνετε στην απόφασή σας. Κανενός είδους εξαναγκασμός δε μπορεί να δημιουργήσει τα ζητούμενα αποτελέσματα”.

smy1 smy2 smy3 smy4 smy5 smy6 smy5 smy7 smy9

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης