"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Οταν οι ειδικοί έχουν χιούμορ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι γνωστό ότι ο ρόλος των ειδικών συνίσταται, αλλά δεν εξαντλείται βέβαια, στο να παρεμβαίνουν κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση παρέχοντας υπεύθυνη ενημέρωση στους πολίτες, έτσι ώστε να προλαμβάνονται και να αποφεύγονται δυσάρεστες και ζημιογόνες γι’ αυτούς καταστάσεις. Σοβαρό το καθήκον τους και στο μέτρο που σπεύδουν, με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια, να ανταποκριθούν σ’ αυτό, αντιμετωπίζονται ευκολότερα οι βιοτικές ανάγκες.
Εν όψει του επερχόμενου χειμώνα, το ζήτημα του πετρελαίου θέρμανσης δεν θα μπορούσε να μην είναι στις άμεσες προτεραιότητές τους. Έτσι, λοιπόν, το καταναλωτικό κοινό, που αυτές τις μέρες πρόκειται να προμηθευτεί το πολύτιμο για την υγιή διαβίωσή του αγαθό, καλείται, αφού ενημερωθεί εγκύρως και επαρκώς να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.
Η προμήθεια πετρελαίου είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφεθεί έρμαιο και παίγνιο στην ενδεχόμενη αυθαιρεσία και πανουργία του ασυνείδητου  προμηθευτή. Γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν στον καταναλωτή στενή και επίμονη παρακολούθηση της όλης διαδικασίας. Τα μάτια του δεκατέσσερα. Για να μην πω ότι όλες του οι αισθήσεις θα πρέπει να είναι σε πλήρη λειτουργία και διαρκή εγρήγορση. Καθότι ο κίνδυνος της νοθείας και της κλοπής (ανεξαρτήτως μεγέθους) είναι διαρκώς παρών και απειλεί τα συμφέροντά του.
Μα θα ρωτήσει κανείς γίνονται, στις μέρες μας, παρά τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί από την πολιτεία, αυτά τα πράγματα; Αμ γίνονται, γίνονται, όπως θα έλεγε κι ο αξέχαστος Ντίνος Ηλιόπουλος. Γι’ αυτό φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, όπως στοχαστικά αποφαίνεται λαός μας.
Στην περίπτωση που η όλη διαδικασία πάσχει, ο καταναλωτής όχι απλώς θα πρέπει να αντιδράσει αστραπιαία, αλλά και να καταγγείλει αρμοδίως για τα περαιτέρω τον πονηρό προμηθευτή που αναίσχυντα, μπροστά στα μάτια του, αποπειράθηκε να τον εξαπατήσει και να αισχροκερδήσει. Από τα διδάγματα της κοινής πείρας συνάγεται ότι η τυφλή εμπιστοσύνη κοστίζει, πολλές φορές, ακριβά και επομένως δεν θα πρέπει κανείς να την προσφέρει αδιακρίτως, χωρίς φειδώ και περίσκεψη. Πάντως η μόνη άμυνα είναι η παρακολούθηση και ο έλεγχος, όπως ακριβώς προειδοποιούν και συμβουλεύουν οι ειδικοί.
          Εν τούτοις, στην προκειμένη περίπτωση, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που επειδή, όπως όλοι ξέρουμε, κάνει, πολλές φορές, και τη διαφορά, δεν μπορούμε να μην την επισημάνουμε και να μην τη σχολιάσουμε. Αλήθεια, πόσους συμπολίτες μας, ενδιαφέρει πια, μετά την επέλαση του μνημονιακού τυφώνα, η υπόθεση πετρέλαιο θέρμανσης, έστω κατά μερικές δεκάρες φθηνότερο; Πόσοι αντέχουν οικονομικά να μπουν στη δαπανηρή διαδικασία της προμήθειάς του; Η απάντηση είναι τόσο προφανής που δεν χρειάζονται περαιτέρω αναφορές και αναλύσεις.
          Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι, μερικές φορές, οι ειδικοί, συμβουλεύοντας, εν κενώ, το κοινό, όπως, εν προκειμένω, τι να προσέχει κατά τη διαδικασία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης, αν θεωρήσουμε ότι δεν ματαιοπονούν, αφού οι συμβουλές τους απευθύνονται περίπου σε ώτα μη ακουόντων ή μη ενδιαφερομένων, του προσφέρουν, αν μη τι άλλο, χιούμορ.
Πρόκειται ασφαλώς για πολύ σοβαρή και ωφέλιμη υπηρεσία, δεδομένου ότι στη ζωή μας, εκτός από τα λεφτά (που δεν υπάρχουν πια, όσο και όπου κι αν ψάξουν οι διάφοροι εισπράκτορες), μας έλειψε και το γέλιο. Να, λοιπόν, η ευκαιρία -για να δανειστούμε τον τίτλο παλιάς τηλεοπτικής εκπομπής για την ανάδειξη ταλέντων- ώστε να γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου – μνημονιόπληκτου.
 
ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)
 
 22/10/2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης