Ουσιαστική συνεργασία Παπαστεργίου – Γ. Κυρίτση για τον Δ. Τρικκαίων Reviewed by Momizat on .     Ουσιαστική και εποικοδομητική από κάθε άποψη η επίσκεψη του βουλευτή Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργου Κυρίτση το πρωί της Τρίτης στο     Ουσιαστική και εποικοδομητική από κάθε άποψη η επίσκεψη του βουλευτή Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργου Κυρίτση το πρωί της Τρίτης στο Rating: 0

Ουσιαστική συνεργασία Παπαστεργίου – Γ. Κυρίτση για τον Δ. Τρικκαίων

Ουσιαστική συνεργασία Παπαστεργίου – Γ. Κυρίτση για τον Δ. Τρικκαίων

 

 

Ουσιαστική και εποικοδομητική από κάθε άποψη η επίσκεψη του βουλευτή Τρικάλων της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιώργου Κυρίτση το πρωί της Τρίτης στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Με κυρίαρχα θέματα τις ανάγκες του Δήμου με στόχο την ανάπτυξη και τον πολιτισμό, η συζήτηση περιστράφηκε σε ειδικότερα ζητήματα αυτών των αξόνων.
Κυρίως, όμως, η πρόταση του βουλευτή για ίδρυση στα Τρίκαλα, ενός Εθνικού Αρχείου Δισκογραφίας, έθεσε ουσιαστικά το ζήτημα της αξιοποίησης του εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομίας. Αυτό, σε συνδυασμό με το «Κέντρο Ερευνας – Μουσείο Τσιτσάνη», που, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για το «έτος Τσιτσάνη» το 2015, θα πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις. Ήδη, η σχετική προετοιμασία προχωρά και για το αντικείμενό της ενημερώθηκε ο κ. Κυρίτσης – ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ κ. Κ. Παππά -, ενώ συντόμως θα δημοσιοποιηθούν οι δράσεις. Ο ίδιος ο βουλευτής – άνθρωπος του πολιτισμού γαρ – γνωστοποίησε ιδέες και προτάσεις του για τη διοργάνωση ουσιαστικών εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από τη συνδρομή του στον εμπλουτισμό του αρχείου Τσιτσάνη.
Παραλλήλως, έγινε και ειδικότερη συζήτηση για το Δημοτικό Θέατρο και το πρόβλημα που λόγω γραφειοκρατίας αντιμετώπισε, με τον κ. Παπαστεργίου να αναφέρεται στις ειδικότερες ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο. Στο ίδιο επίπεδο, έγινε και συζήτηση για τα θέματα της προώθησης πολιτιστικών δράσεων με «ζωντανό» χαρακτήρα, και όχι με αντιγραφές από την πρωτεύουσα.
Σε ένα άλλο επίπεδο, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε μελέτες και δράσεις που έχουν υποβληθεί προς ένταξη σε προγράμματα ή υλοποιούνται. Όπως, η συνεργασία με την ΕΠΑ Θεσσαλίας για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε δημοτικά κτήρια, η υποβολή πρότασης στο ΚΑΠΕ για εγκατάσταση φυσικού αερίου σε αθλητικές εγκαταστάσεις, οι περιαστικές διαδρομές, η έμφαση στον μύθο του Ασκληπιού κ.α.
Ειδικά για το ζήτημα του Ασκληπιού, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν για τον ιατρικό τουρισμό σε σχέση με την αξιοποίηση του Δημαρχείου στη Δ.Ε. Κόζιακα, στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής προβολής του Δήμου Τρικκαίων και προσφοράς στην ιατρική κοινότητα και τη γνώση. Ο κ. Κυρίτσης επέκτεινε αυτό το ζήτημα, με προτάσεις που υπέβαλλε για τουριστική αξιοποίηση του Δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ιδιαίτερης σημασίας και η συζήτηση αναφορικά με την Αυτοδιοίκηση, τα προβλήματα που υφίστανται και τους τρόπους επίλυσής τους. Ο κ. Παπαστεργίου έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα, με τον βουλευτή να επισημαίνει την πρόθεσή του να συμβάλλει στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων και στην προώθηση έργων για τον Δήμο Τρικκαίων.
Από το γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή