Ουτε Καναδάς , ούτε Ελβετία. Είναι η λίμνη Λογγά , 45 λεπτά από τα Τρίκαλα. Reviewed by Momizat on . Η φωτογραφία είναι του κ. Διονύση Ρεπούση  Τα Τρίκαλα σε εικόνες - Για ολους τους Τρικαλινους (Trikala photos) Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλα Η φωτογραφία είναι του κ. Διονύση Ρεπούση  Τα Τρίκαλα σε εικόνες - Για ολους τους Τρικαλινους (Trikala photos) Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλα Rating: 0

Ουτε Καναδάς , ούτε Ελβετία. Είναι η λίμνη Λογγά , 45 λεπτά από τα Τρίκαλα.

Ουτε Καναδάς , ούτε Ελβετία. Είναι η λίμνη Λογγά , 45 λεπτά από τα Τρίκαλα.
Η φωτογραφία είναι του κ. Διονύση Ρεπούση
 Τα Τρίκαλα σε εικόνες – Για ολους τους Τρικαλινους (Trikala photos)
Στα 16 χλμ. από τα Τρίκαλα (πηγαίνοντας προς Καλαμπάκα) στρίβουμε δεξιά, προς Θεόπετρα. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Κονισκό, έδρα του τέως Δήμου Τυμφαίων. Μετά τον Κονισκό υπάρχει διχάλα: αριστερά πάει για Δεσκάτη Γρεβενών, εμείς όμως θα πάμε δεξιά, προς Γερακάρι. Φτάνουμε και στο Γερακάρι. Στην είσοδο του χωριού υπάρχει ταμπέλα που μας δείχνει να στρίψουμε δεξιά για Λογγά.
 
Η Λογγά είναι ένα μικρό χωριουδάκι χτισμένο στα 970 μ. υψόμετρο, ψηλά στα Αντιχάσια όρη. Απέχει 50 χλμ. από τα Τρίκαλα, 32 χλμ. από την Καλαμπάκα και διατηρεί μόνιμο πληθυσμό 150 περίπου κατοίκων. Οι περισσότεροι ασχολούνται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την υλοτομία. Περίφημα σε όλη την περιφέρεια Τρικάλων είναι τα ξακουστά φασόλια της Λογγάς.
Βόλτα με βάρκα στη λίμνη Λογγάς
 
Μόλις 3 χλμ. μετά τη Λογγά φτάνουμε στην πανέμορφη τεχνητή λίμνη Λογγάς. Δημιουργήθηκε για την ύδρευση και την άρδευση των οικισμών της περιοχής. Έχει υψόμετρο 1.100 μ. και αποτελεί ιδανικό προορισμό για αναψυχή. Το χειμώνα μαζεύονται εκεί πολλοί κυνηγοί. Το καλοκαίρι γίνεται διαγωνισμός ψαρέματος. Την Πρωτομαγιά συρρέει πλήθος κόσμου από όλα τα γύρω χωριά, το ίδιο φυσικά γίνεται και την Καθαρά Δευτέρα. Δίπλα στο φράγμα έχει στηθεί ένα ξύλινο σπιτάκι (το “τουριστικό περίπτερο”), όπου τους επισκέπτες εξυπηρετούν ο Δημήτρης και η Τασούλα. Γύρω γύρω υπάρχουν αρκετά ξύλινα τραπέζια με ξύλινα παγκάκια για όσους θελήσουν να κάνουν αυτοσχέδιο πικ νικ μέσα στις οξιές και τις βελανιδιές. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία ή το mountain bike, μια καλή ιδέα είναι να κάνουν το γύρο της λίμνης, διαδρομή μήκους 2 χλμ. (περίπου μισή ώρα χαλαρά με τα πόδια και σαφώς πολύ λιγότερο με ποδήλατο).
/partetavouna.blogspot.gr/

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή