Οφειλόμενη τιμή στον Χρήστο Κολοκοτρώνη – Αποκαλυπτήρια για την πλατεία με το όνομά του στα Τρίκαλα Reviewed by Momizat on .       Με τους στίχους του Χρήστο Κολοκοτρώνη να γεμίζουν το ζεστό δειλινό και με φόντο το ρολόι των Τρικάλων, η πλατεία με το όνομα του μεγάλου τ       Με τους στίχους του Χρήστο Κολοκοτρώνη να γεμίζουν το ζεστό δειλινό και με φόντο το ρολόι των Τρικάλων, η πλατεία με το όνομα του μεγάλου τ Rating: 0

Οφειλόμενη τιμή στον Χρήστο Κολοκοτρώνη – Αποκαλυπτήρια για την πλατεία με το όνομά του στα Τρίκαλα

Οφειλόμενη τιμή στον Χρήστο Κολοκοτρώνη – Αποκαλυπτήρια για την πλατεία με το όνομά του στα Τρίκαλα

 

 

 

Με τους στίχους του Χρήστο Κολοκοτρώνη να γεμίζουν το ζεστό δειλινό και με φόντο το ρολόι των Τρικάλων, η πλατεία με το όνομα του μεγάλου τρικαλινού στιχουργού είναι γεγονός.

Ο Δήμος Τρικκαίων προέβη στην τελετή ονοματοδοσίας πλατείας στην αρχή της οδού Καλαμπάκας.

Εκεί, όπου οι καταγόμενος από τη Γλυκομηλιά Καλαμπάκας έζησε με συγχωριανούς του, πριν μεταβεί στην Αθήνα και αρχίσει να ασχολείται ενεργά με τη στιχουργική.

Φωτογραφία του Dimitris Papastergiou.

Μια τέχνη που, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τον οδήγησε στο να μιλήσει «στην καρδιά των Ελλήνων, είτε για τον έρωτα είτε για τις δυσκολίες της ζωής.

Εξέφρασε τον πόνο και την ξενιτιά, αποτυπώνοντας στα κοινωνικά του τραγούδια, τις μεταπολεμικές συνθήκες ζωής». Και συμπλήρωσε ότι, μαζί με τους άλλους τρικαλινούς συνθέτες και στιχουργούς (Τσιτσάνη, Καλδάρα, Βίρβο, Σαμολαδά) έχουν δημιουργήσει πάνω από τα μισά λαϊκά τραγούδια της χώρας.

Υπενθύμισε, δε, ότι σύντομα ο Δήμος Τρικκαίων στεγάζει τη μουσική αυτή δημιουργία στο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» μέσω προγράμματος στο οποίο εντάχθηκε.

Φωτογραφία του Dimitris Papastergiou.

Η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κ. Σοφία Αλεστά κάλεσε στο βήμα τον εγγονό του στιχουργού, Παναγιώτη Κολοκοτρώνη, μουσικό επίσης.

Εκδηλη η συγκίνησή του, όταν αναφέρθηκε στον ρεαλισμό με τον οποίο ο Χρήστος Κολοκοτρώνης δημιουργούσε στίχους, ενώ ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων για την πρωτοβουλία του.

Ο δε κ. Βάιος Λάσκος, ανέγνωσε μια ακροστιχίδα με τα γράμματα του ονόματος του τρικαλινού στιχουργού.

Μετά την τελετή ανάδειξης της πινακίδας με το όνομα του Χρήστου Κολοκοτρώνη, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια, όπως το «Εγώ το Πλουσιόπαιδο» (από τον εγγονό του), «Απόψε φίλα με», «Εγώ με την αξία μου» και άλλες μεγάλες επιτυχίες, από τους Μπάμη Αντωνίου (τραγούδι), Χρήστο Μακρή και Γιώργο Ρέτο (κιθάρα και μπουζούκι). Πολλοί κάτοικοι της περιοχής πλαισίωσαν την εκδήλωση, ενώ παραβρέθηκαν στελέχη του Δήμου Τρικκαίων: ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχ. Λάππας, οι νυν και τέως αντιδήμαρχοι κ.κ. Ακης Αναστασίου, Χρυσάνθη Γάλλου – Δαλκαφούκη, Τάκης Παζαΐτης, Κώστας Ψύχος, Χρήστος Αναστασίου, Αχ. Λασπάς.

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή