"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.7 C
Trikala

«ΟΧΙ» στις ανεμογεννήτριες από τον δήμαρχο Καλαμπάκας Θοδωρή Αλέκο : “Είμαστε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις τους τοπικούς φορείς και τις συλλογικότητες”

lafarm

Σχετικά άρθρα

To πρώτο ΟΧΙ στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο έρχεται από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Θοδωρή Αλέκο ο οποίος φέρνει το θέμα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για αδιαφορία της καταστροφής του περιβάλλοντος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει και την συγκατάθεση των προέδρων των Κοινοτήτων.

Με δήλωση του στην TrikkiPress , διαβεβαιώνει για την αποφασιστική στάση του Δήμου, “να αποτραπεί -όπως λέει- οποιαδήποτε παρέμβαση στα βουνά μας, με την εγκατάσταση αιολικών σταθμών”.

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση που θα κρατήσει στο θέμα των ανεμογεννητριών και η αντιπολίτευση του Δήμου.

« Ο Ασπροπόταμος μαζί με τα Μετέωρα – ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμπάκας – είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για ήπια ανάπτυξη με μονοπάτια περιπατητικά και διαδρομές αναψυχής, καθώς και για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών του τουρισμού που εδραιώνονται παγκοσμίως»

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το σύνολο των ανεμογεννητριών σε όλα τα στάδια αδειοδότησης για περιοχές εκτός Natura, επαρκούν για να καλύψουν 2 με 3 φορές πάνω από τον εθνικό στόχο του 2030. Δυστηχώς 5.514 ( ισχύς 15.265 ΜW) ανεμογεννήτριες εκκρεμούν για αδειοδότητση εντός περιοχών Natura.
    Η συστηματική παραβίαση του άρθρου 6, παράγραφος 3 της Οδηγίας 92/43ΕΟΚ για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας αλλιώνει – αλλάζει αυτό που αποτελεί βάση για τη σύσταση του πανευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000. Όμως η πάγια νομολογία του Δικαστηρίου της Ε.Ε., είναι δεσμευτική, τόσο για τη διοίκηση όσο και για τα δικαστήρια. Αν οι αρμόδιες εθνικές αρχές διατηρούν έστω και αμφιβολίες ως προς την απουσία επιβλαβών συνεπειών ενός έργου, τότε είναι υποχρεωμένες να ακυρώσουν την εκτέλεσή του. Να αναφέρουμε ένα, μόνο η διένεξη και η επέκταση δρόμων σε απρόσιτες ορεινές περιοχές προκαλεί μεγαλύτερη περιβαλλοντική βλάβη απ’ ότι περιβαλλοντικό όφελος σύμφωνα με την ίδια μελέτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης