"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

ΟΧΙ στο(ν) ευρώ-Αμερικάνικο εκβιασμό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

oxi

Δημήτρης Κάβουρας : Ο πρωθυπουργός της χώρας απευθύνθηκε στο λαό ζητώντας από αυτόν να πει όχι στις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων, ΕΕ-ΕκΤ-ΔΝΤ, σαν ύστατο μέσο απόκρουσης των εκβιασμών τους, οι οποίοι με την πιο μικρή ή μεγαλύτερη υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις τους ανέβαζαν ακόμα περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεών τους. Οι απαιτήσεις αυτές δεν ήταν άλλες από την πλήρη υποταγή της κυβέρνησης, την αναίρεση της λαϊκής εντολής για κατάργηση των μνημονίων και την συνέχιση της υλοποίησης της πολιτικής τους.
Οι αυταπάτες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ περί της ύπαρξης τρίτου δρόμου ανάμεσα στην υποταγή και την συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων από τη μία, και την σύγκρουση και ρήξη από την άλλη, καταρρέουν με εκκωφαντικό θόρυβο. Όπως καταρρέουν και οι αυταπάτες ότι μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΟΝΕ, και κάτω από καθεστώς αστικής κυριαρχίας.
Tsipras A
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εξακολουθεί ακόμα να αρνείται φραστικά το προφανές: το αναπόφευκτο της σύγκρουσης και της ρήξης! Και προσπαθεί, μάταια, να εντάξει το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος στις διαπραγματεύσεις, αρνούμενη να παραδεχθεί το αδιέξοδο στο οποίο κινείται.
Αυτό όμως που δεν κατάλαβε, ή αρνείται να το παραδεχθεί, η κυβέρνηση, το κατάλαβαν και το παραδέχονται η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός: η ΕΕ και η ΟΝΕ δεν είναι το σπίτι των λαών. Είναι η λυκοφωλιά των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστών!
Η εξαγγελία και μόνο του δημοψηφίσματος αποτέλεσε αιτία ανοιχτού πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και την κυβέρνηση, με στόχο την ανατροπή της.
euro draxmi
Συνάντησε την οργισμένη αντίδραση των καθεστωτικών ΜΜΕ και των κομμάτων του κεφαλαίου τα οποία έχουν συνάψει άτυπο μέτωπο με κοινή γραμμή άμυνας την παραμονή στο ευρώ και την ΕΕ.
ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ, υπερασπίζονται την στρατηγική επιλογή της άρχουσας αστικής τάξης με το σύνθημα «μένουμε Ευρώπη» και ψηφίζουν ΝΑΙ στις απαιτήσεις των δανειστών-τοκογλύφων. Η διαφοροποίηση της Χ.Α στο ζήτημα του δημοψηφίσματος δεν συνιστά διαφορετική στάση αλλά ταχτικισμό, μιας και ο αρχηγός της δήλωσε δημόσια την πίστη του στο ευρώ και την ΕΕ, τα οποία για τους άλλους διακυβεύονται με το δημοψήφισμα.
Οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καπιταλιστές αγρότες, οι κεφαλαιοκράτες συνολικά, έχουν συμφέρον από την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και της συμμετοχής της χώρας στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ και δεν θέλουν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους με την έξοδο από αυτή. Για αυτό πολέμησαν με λύσσα το δημοψήφισμα, για αυτό και ανέχονται τους εκβιασμούς και ψηφίζουν ΝΑΙ στις απαιτήσεις της ΕΕ, της ΕκΤ και του ΔΝΤ.
Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, της εργατικής τάξης, των ανέργων, των συνταξιούχων, της φτωχής αγροτιάς, των φτωχών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, έχουν συμφέροντα που βρίσκονται στην αντίπερα όχθη από αυτή των κεφαλαιοκρατών μιας και τα μνημόνια και η συμμετοχή της χώρας στη ζώνη του ευρώ και την ΕΕ τους έφερε πολλά δεινά και τους οδήγησε σε απίστευτες στερήσεις για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων και να υπηρετηθούν τα σχέδια της άρχουσας τάξης. Για αυτό ψηφίζουν αποφασιστικά, ΟΧΙ!
Η προσφυγή της κυβέρνησης σε δημοψήφισμα, αποτελεί σύμπτωμα του αδιεξόδου της κυβερνητικής πολιτικής και δικαιώνει την εκτίμηση μας ότι η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα επέφερε την αποσταθεροποίηση της πολιτικής των μνημονίων και θα άνοιγε μια περίοδο πολιτικής αστάθειας και έναν νέο γύρο διεκδίκησης της εξουσίας.

Σε αυτόν το νέο γύρο, το ζητούμενο για τις δυνάμεις εργατικής αναφοράς που συγκλίνουν στο πρόγραμμα που αποτελεί την εργατική απάντηση στην κρίση, είναι να μην χάσουν και αυτήν την ευκαιρία.
Οι δυνάμεις που έχουμε αναφορά στην εργατική τάξη, πρέπει να δώσουμε τη μάχη του δημοψηφίσματος μετωπικά κι ενωτικά και ανεξάρτητα από τις διαφορές μας, στοχεύοντας σε ένα βροντερό «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς της ΕΕ, ΕκΤ, ΔΝΤ, που θα στείλει στα σκουπίδια την πρόταση των δανειστών, αλλά θα κλείσει και το δρόμο για οποιαδήποτε αντεργατική συμφωνία συνέχισης του μνημονίου.
Με αυτούς τους στόχους να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες για να δημιουργηθούν πλατιές επιτροπές υπέρ του ΟΧΙ οι οποίες θα πρωτοστατήσουν για την επικράτησή του, και ταυτόχρονα θα δεσμεύσουν την κυβέρνηση πάνω στην κατάργηση των μνημονίων και στην άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών της σε ότι αφορά στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Να κινητοποιήσουμε την εργατική τάξη, όχι μόνο για να πάει στην κάλπη, αλλά και για να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και για να υπηρετήσει μια άλλη πολιτική προοπτική. Την προοπτική της ανάδειξης μιας κυβέρνησης που θα υπηρετήσει αταλάντευτα τα εργατικά συμφέροντα, μιας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει το μοναδικό δρόμο που μπορεί να καταργήσει τα μνημόνια και θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις του κινήματος και ο οποίος περνάει μέσα από την διαγραφή του δημόσιου χρέους(εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία), την εθνικοποίηση τραπεζών και τομέων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, την έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ.
kavouras_dimitris
Κάβουρας Δημήτρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης