ΟΧΙ στο Αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο-Να ακυρωθούν όλα τα Μνημόνια Reviewed by Momizat on .   Από το 2012, οι δανειστές ήθελαν έναν μηχανισμό προσαρμογής, που αυτόματα θα έκοβε δαπάνες για να μπορεί να τηρούνται τα μνημονιακά μέτρα και να αποπληρώ   Από το 2012, οι δανειστές ήθελαν έναν μηχανισμό προσαρμογής, που αυτόματα θα έκοβε δαπάνες για να μπορεί να τηρούνται τα μνημονιακά μέτρα και να αποπληρώ Rating: 0

ΟΧΙ στο Αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο-Να ακυρωθούν όλα τα Μνημόνια

ΟΧΙ στο Αντιλαϊκό Πολυνομοσχέδιο-Να ακυρωθούν όλα τα Μνημόνια

 

Από το 2012, οι δανειστές ήθελαν έναν μηχανισμό προσαρμογής, που αυτόματα θα έκοβε δαπάνες για να μπορεί να τηρούνται τα μνημονιακά μέτρα και να αποπληρώνεται κανονικά το χρέος. Το πέτυχαν και αυτό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία με… διαδικασίες κατεπείγοντος προωθεί για ψήφιση το σχετικό πολυνομοσχέδιο για τον «αυτόματο κόφτη».

  1. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θεσμοθετεί τον «αυτόματο μηχανισμό» περικοπής μισθών, συντάξεων, προνοιακών επιδομάτων, κοινωνικών και αναπτυξιακών δαπανών (Παιδεία, Υγεία κ.λπ.), στο όνομα της επίτευξης «πλεονασμάτων» του κρατικού προϋπολογισμού για την πληρωμή τόκων και χρεολυσίων στους δανειστές.
  2. Επιβάλλονται επίσης νέοι πρόσθετοι έμμεσοι φόροι, ύψους 1,8 δις. (450 εκατ. αύξηση ΦΠΑ στο 24% σε βασικά είδη κατανάλωσης – η έκτη αύξηση τα τελευταία 6 χρόνια), παράλληλα με νέους φόρους στο εισόδημα, ύψους 1,8 δις., κυρίως σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μικροεπιχειρήσεις, επαγγελματίες και σε άλλα λαϊκά στρώματα.
  3. Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο πώλησης των ΔΕΚΟ και μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων και υποδομών του Δημοσίου.
  4. Σχεδιάζεται η πώληση όχι μόνο «κόκκινων» αλλά και των ενήμερων δανείων, χωρίς να διασφαλίζεται ούτε η αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων για λόγους εντυπώσεων. Με την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου, θα αρχίσει και η εκκαθάριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων που θα πωληθούν σε κερδοσκοπικά funs.
  5. Τέλος προωθείται η μετατροπή της ΓΓΔΕ (Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων) σε «Ανεξάρτητη Αρχή», η οποία θα ελέγχεται απευθείας από τους δανειστές.

Η ΛΑ.Ε  συνεχίζει τον αγώνα για την κατάργηση των μνημονίων και για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας και την επαναφορά και εφαρμογή των ΣΣΕ, για το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την ανάκτηση από το δημόσιο των στρατηγικών τομέων της οικονομίας και των επιχειρήσεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών την έξοδο απο την ONE και την σύγκρουση με την Ε.Ε.

Η ΛΑ.Ε αναλαμβάνει μία μεγάλη πολιτική εκστρατεία, για να αναπτυχθεί ένα μεγάλο λαϊκό και εργατικό κίνημα ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο – καρμανιόλα.

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και κυρίως τις ταξικές, αγωνιστικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις, που δρουν μέσα στο εργατικό κίνημα, να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για μεγάλες λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις και απεργίες, ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Και τις καλούμε να πάρουν τώρα αυτές τις πρωτοβουλίες, και όχι την τελευταία στιγμή, όπως έκαναν με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή