“Οχι στο γάλα ημέρας” και από την ΕΑΣ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Σαφή θέση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Αχ. Λιούτας. Δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει ο χαρακτηρισμός φρέσκ Σαφή θέση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Αχ. Λιούτας. Δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει ο χαρακτηρισμός φρέσκ Rating: 0

“Οχι στο γάλα ημέρας” και από την ΕΑΣ Τρικάλων

“Οχι στο γάλα ημέρας” και από την ΕΑΣ Τρικάλων

LIOYTAS_AXILLEASΣαφή θέση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, πήρε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων, Αχ. Λιούτας. Δήλωσε ότι πρέπει να παραμείνει ο χαρακτηρισμός φρέσκο και ότι δεν πρέπει να επεκταθεί η χρονική διάρκεια της παστερίωσης. Αυτή η δήλωση δείχνει και το ότι, εντός της ΝΔ, υπάρχει έντονη αμφισβήτηση των προθέσεων, τόσο της κυβέρνησης, όσο και ειδικότερα του υπουργού Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιούτας ανέφερε:

«Λόγω της έκθεσης του ΟΟΣΑ επανέρχεται  και πάλι το ζήτημα της επέκτασης στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, μέσω της πρότασης για το “γάλα ημέρας” και του καθορισμού από πλευράς των γαλακτοβιομηχανιών της διάρκειας  ζωής του γάλακτος, με βάση τη μέθοδο παστερίωσης που εφαρμόζουν καταργώντας το χαρακτηρισμό “φρέσκο” από τις συσκευασίες.

Σε περίπτωση που τελικώς υιοθετηθεί η συγκεκριμένη πρόταση είναι βέβαιο ότι με τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος, θα υπονομευθεί η εγχώρια παραγωγή, θα οδηγηθούμε σε περαιτέρω μείωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και  στον  αποπροσανατολισμό του Έλληνα καταναλωτή, χωρίς να επιτευχθεί και ο στόχος της μείωσης της τιμής.

Ως πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων και ως διευθύνοντας σύμβουλος της Συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΤΡΙΚΚΗ είμαι σε πλήρη ταύτιση με τις προτάσεις και τις θέσεις που εξέφρασαν  τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσιαυτάρης όσο και  ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος».

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας