"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.7 C
Trikala

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ από ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ,ROSSONERO,ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ,ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

Σχετικά άρθρα

lafarm

neolaia syriza

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση μετά από ένα μεγάλο διάστημα διαπραγματεύσεων υπέκυψε στους εκβιασμούς των δανειστών και του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, αποδεχόμενη μια ταπεινωτική συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τρίτο μνημόνιο.
Η συμφωνία εμπεριέχει όλα τα άγρια ταξικά μέτρα που απαιτούσαν οι δανειστές πριν και μετά τις εκλογές, θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές και φέρνοντας το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αντιμέτωπο με το φάσμα της καταστροφής.
Είναι σαφές –παρά την προπαγάνδα κυβερνητικών στελεχών– ότι με το νέο μνημόνιο θα κληθούν να πληρώσουν, για μια ακόμη φορά, τα συνήθη υποζύγια, προκειμένου να (ξανά)ανακεφαλαιωθούν οι τράπεζες και να εξασφαλιστούν σε βάθος 30ετίας οι τοκογλύφοι δανειστές.
Ως εδώ!
Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία. Η λαϊκή εντολή που πήρε στις 25 Ιανουαρίου καθώς και το πρόσφατο 62% του Δημοψηφίσματος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.
Η στρατηγική της ομαλής πορείας προς τον «έντιμο συμβιβασμό», η στρατηγική που ποινικοποιούσε κάθε σκέψη για έγκαιρη προετοιμασία εναλλακτικών λύσεων, αποδείχθηκε αδιέξοδη.
Είναι αυτή η στρατηγική -πέρα και έξω από τις συλλογικές αποφάσεις που συμπυκνώνονται στη κατάργηση των μνημονίων και στο «καμία θυσία για το ευρώ»- που μας φέρνει αντιμέτωπους με την αντίφαση η «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» να καλείται να ψηφίσει και να εφαρμόσει τις χειρότερες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα των πιο αδύναμων κοινωνικών τάξεων.
Πρόκειται για τραγωδία το γεγονός ότι αυτές οι πολιτικές θα εφαρμοστούν στο όνομα αυτής της Αριστεράς που τα πέντε μνημονιακά χρόνια έδωσε τόσες σκληρές μάχες ενάντιά τους.
Σε αυτή τη τραγωδία δεν θα μείνουμε θεατές, ούτε θα συμμετέχουμε ως κομπάρσοι.
Η Αριστερά που οικοδομήθηκε, από τη Γένοβα στο Δεκέμβρη του ΄08, από τις Πλατείες στις μικρές και μεγάλες μάχες της τελευταίας 15ετίας, υπέστη μια δεινή ήττα.
Δεν θα επιτρέψουμε να συντριβεί.
Τρίκαλα 15/7/2015

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης