“Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ”, με τον Ταμήλο ως υπενθύμιση Reviewed by Momizat on . Με δύο πανό παρέμβηκανστο ζήτημα της ΔΕΗ, χθες το απόγευμα, οι Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ σα Τρίκαλα. Φυσικά, ο Μ. Ταμήλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο κείμενο της πα Με δύο πανό παρέμβηκανστο ζήτημα της ΔΕΗ, χθες το απόγευμα, οι Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ σα Τρίκαλα. Φυσικά, ο Μ. Ταμήλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο κείμενο της πα Rating: 0

“Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ”, με τον Ταμήλο ως υπενθύμιση

“Οχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ”, με τον Ταμήλο ως υπενθύμιση

Με δύο πανό παρέμβηκανστο ζήτημα της ΔΕΗ, χθες το απόγευμα, οι Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ σα Τρίκαλα. Φυσικά, ο Μ. Ταμήλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Στο κείμενο της παρέμβασης, αναφέρονταν τα εξής:

Ο Ελληνικός λαός, παρά τα προβλήματα που δημιούργησαν και συσσώρευσαν κατά καιρούς οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο και διοίκησαν τη ΔΕΗ (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) , δεν υποτιμά την καθοριστική προσφορά της εδώ και 65 χρόνια στην ελληνική κοινωνία. Για δεκαετίες, η ανάπτυξη της χώρας και η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της βασίστηκε στη ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της.
Οι συνέπειες της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, όπως προκύπτει και από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό θα συνοδευτεί από άνοδο των τιμών και διόγκωση της ενεργειακής φτώχειας, υποβάθμιση υποδομών και εργασιακών σχέσεων και απώλεια ενός βασικού εργαλείου χάραξης δημοκρατικού ενεργειακού σχεδιασμού.
tam1Γι’ αυτό, σήμερα, που η ολιγαρχία του πλούτου με την συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων προωθούν το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι αναγκαία η δημιουργία μετώπου όλων των κοινωνικών δυνάμεων αλλά και όσων πολιτικών κομμάτων αντιλαμβάνονται τις συνέπειες του νεοφιλελεύθερου πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία, να αποτραπεί πάση θυσία το έγκλημα της ολοκληρωτικής παράδοσης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα. Προφανώς και δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο από την πλευρά μας
οι σημερινές δηλώσεις του Μιχάλη Ταμήλου ,φαίνεται πως ο βουλευτής της Ν.Δ νοσταλγεί
την εποχή των σπηλαίων τότε που οι άνθρωποι δεν είχαν ρεύμα, παιδεία, υγεία.
Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η ΔΕΗ φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών. Το ρεύμα είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό!
Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή