“Οχύρωσαν” τον Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, και αυτός έκανε λόγο για 15.000 απολύσεις… Reviewed by Momizat on . Τύμπανα πολέμου ήχησαν στην Καρδίτσα από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και των απολύσεων, με το άκ Τύμπανα πολέμου ήχησαν στην Καρδίτσα από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και των απολύσεων, με το άκ Rating: 0

“Οχύρωσαν” τον Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, και αυτός έκανε λόγο για 15.000 απολύσεις…

“Οχύρωσαν” τον Κ. Μητσοτάκη στην Καρδίτσα, και αυτός έκανε λόγο για 15.000 απολύσεις…

PENTAX DIGITAL CAMERAΤύμπανα πολέμου ήχησαν στην Καρδίτσα από όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από τα μέτρα της διαθεσιμότητας, των μετακινήσεων και των απολύσεων, με το άκουσμα της έλευσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη μας. Η Καρδίτσα μετατράπηκε από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής σε οχυρό, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε όλες τις γωνίες της πόλης, ενώ κοντά στο ξενοδοχείο Thessalikon Grand όπου θα δινόταν η συνέντευξη τύπου και εν συνεχεία θα πραγματοποιούνταν η εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Καρδίτσας, στήθηκαν οδοφράγματα από κλούβες των ΜΑΤ, προκειμένου να μη μπορέσουν να περάσουν οι «ανεπιθύμητοι» επισκέπτες. Το πρώτο «τσεκ» από την αστυνομία γινόταν στις γραμμές του τρένου πριν το νοσοκομείο. Το κεντρικό μπλόκο με λεωφορεία της αστυνομίας και άντρες των ΜΑΤ αμέσως μετά την Παπαράντζα και το δεύτερο λίγο πριν το ξενοδοχείο δημιουργώντας μία νεκρή ζώνη ενός περίπου χιλιομέτρου. Ωστόσο οι σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα -οι οποίοι ενισχύθηκαν από τις ΕΛΜΕ των άλλων Θεσσαλικών πόλεων- καθώς και άλλες κοινωνικές ομάδες, κατάφεραν να προσεγγίσουν μέχρι το ύψος της Παπαράτζας φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, παρότι οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως μια ομάδα στην προσπάθειά της να προσεγγίσει λίγο περισσότερο το ξενοδοχείο στο οποίο βρισκόταν ο κ. Μητσοτάκης, δέχθηκε χημικά από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της. Ωστόσο, εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων κατάφερε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, έφτασε στο ξενοδοχείο και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου σε συνεργάτη του Υπουργού.

PENTAX DIGITAL CAMERA

15.000 απολύσεις μέσα στο 2014

Περί τις 15.000 απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2014, σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις σχετικές δηλώσεις του τόνισε ότι οι απολύσεις αυτές δεν επιβάλλονται από την τρόικα, αλλά έπρεπε να γίνουν ώστε να γίνει πιο λειτουργικό το κράτος.

«Έχουμε αποσαφηνίσει στην τρόικα ότι πέραν των 15.000 απολύσεων οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014 δεν πρόκειται η ελληνική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε κανέναν άλλο δεσμευτικό στόχο που αφορά σε απολύσεις για το 2015 ή μετά. Αυτή είναι η στάση μας και θα την επαναλάβω στην τρόικα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της την επόμενη εβδομάδα.

Η κοινωνία έχει περάσει 5 εξαιρετικά δύσκολα χρόνια. Το γεγονός όμως οτι για πρώτη φορά μπορούμε να έχουμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα είναι λόγος για συγκρατημένη αισιοδοξία. Το πρωτογενές πλεόνασμα μας δίνει τη δυνατότητα από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί να ανοίξουμε μια συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αποτελεί δέσμευση της Ευρώπης, αυτή η συζήτηση να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό μόλις διαπιστωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και θα είναι πολύ θετική ως προς την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας»

PENTAX DIGITAL CAMERA

«Δεν υπάρχουν αντάρτες στη ΝΔ»

«Αντάρτες δεν έχουμε στη ΝΔ. Δεν προσυπογράφω τον όρο «αντάρτες» από τη στιγμή που η ΝΔ δεν δίνει σκληρά χρίσματα. Πρέπει να πω ότι η εποχή των χρισμάτων στην αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, πιστεύω ότι οι τοπικές κοινωνίες είναι εξαιρετικά ώριμες να κάνουν τις επιλογές τους με αποκλειστικό κριτήριο όχι τη στήριξη του κόμματος αλλά τις ικανότητές του στο πόστο που θα κληθεί να αναλάβει, την ομάδα και το πρόγραμμα που θα προτάξει. Νομίζω οτι τα χρίσματα πλέον δεν παίζουν το ρόλο που έπαιζαν παλαιότερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 

Πρόωρες κάλπες

 

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών, ανέφερε: «Δεν βλέπω καμία πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Βλέπω αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές τον Μάιο όπως έχει ανακοινωθεί, από κει και πέρα αυτή η κυβέρνηση θα μπορέσει να εξαντλήσει το βίο της. Οι πολίτες πιστεύω δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, κάποια στιγμή στη χώρα πρέπει να ξεφύγουμε από τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές η οποία δυναμιτίζει το κλίμα σταθερότητας στην οικονομία και βρίσκεται αντίθετη με το ίδιο το πνεύμα του Συντάγματος. Θα δούμε τι θα γίνει στις προεδρικές εκλογές και εάν ευοδωθεί το αισιόδοξο σενάριο της κυβέρνησης δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κίνητρο να χρησιμοποιήσει τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους ώστε να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές».

PENTAX DIGITAL CAMERA PENTAX DIGITAL CAMERA PENTAX DIGITAL CAMERA

(Πηγή karditsanews.gr, karditsalive.net)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή