Ούτε έναν καφέ; Reviewed by Momizat on . Παύει η δωρεάν παροχή καφέ και εμφιαλωμένου νερού στους βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η απόφαση Παύει η δωρεάν παροχή καφέ και εμφιαλωμένου νερού στους βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η απόφαση Rating: 0

Ούτε έναν καφέ;

Ούτε έναν καφέ;
Παύει η δωρεάν παροχή καφέ και εμφιαλωμένου νερού στους βουλευτές που μετέχουν στις Επιτροπές με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η απόφαση έρχεται μετά το σάλο που προκάλεσε η είδηση πως η Βουλή καλείται να πληρώσει 10.023 ευρώ στην εταιρεία που μισθώνει το καφενείο του κοινοβουλίου για τους καφέδες και τα νερά που κατανάλωσαν βουλευτές στη διάρκεια 44 συνεδριάσεων Επιτροπών.
Οι εφημερίδες.
Ας μου επιτραπεί να προσέλθω αυτοκλήτως για να συμπαρασταθώ ειλικρινά και ολόψυχα στη νέα δοκιμασία που αντιμετωπίζει το καθ’ όλα συμπαθές «γένος» των βουλευτών μας. Κι ας μη σπεύσει κανείς να μου καταλογίσει μεροληπτική διάθεση ή υστεροβουλία. Με το σινάφι αυτό κατηγορηματικά δηλώνω ότι δεν με συνδέει καμία απολύτως (άμεση ή έμμεση) σχέση. Εκτιμώ το έργο και τον ρόλο των βουλευτών μας, αλλά, για προσωπικούς λόγους, ποτέ δεν φαντάστηκα την αφεντιά μου ανάμεσά τους. Ως απλός πολίτης, όμως, αυτής της χώρας, έκρινα ότι είχα υποχρέωση να πάρω θέση σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Δημόσια και χωρίς μισόλογα. Να στιγματίσω την αδικία και, στο μέτρο που η γνώμη μου θα μπορούσε να έχει κάποιο αντίκρισμα, να ζητήσω την άρση της.
Λέω λοιπόν ότι η προαναφερόμενη απόφαση του γνωστού για τη σύνεση και μετριοπάθεια Προέδρου της Βουλής, κ. Ευαγγέλου Μεϊμαράκη, είναι τουλάχιστον βεβιασμένη, αψυχολόγητη και άστοχη. Ελήφθη μάλλον υπό το κράτος και την πίεση γνωστών λαϊκιστικών κύκλων. Που, για τους (προφανείς) δικούς τους λόγους και στόχους, σύμφωνα με την ευαγγελική ρήση, διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον. Σε καμία δε περίπτωση, πάντως, μια τέτοια απόφαση δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη και τον σκοπό που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει. Όχι μόνο δεν πρόκειται να επιλύσει κανένα πρόβλημα, αλλά κατά πάσα βεβαιότητα θα προσθέσει ένα ακόμη στα τόσα άλλα που υπάρχουν και ταλανίζουν τους βουλευτές μας καθώς και τον τόπο γενικότερα.
Εντάξει, επιβάλλεται να κοπεί, δια μαχαίρας, όπου ακόμη συνεχίζεται ακάθεκτη η σπατάλη –προσφιλής και προσοδοφόρα συνήθεια αλήστου μνήμης εποχών, τότε που, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας, έδεναν το σκύλο με λουκάνικο. Καμία αντίρρηση. Ανάγκη πάσα να νοικοκυρευτούμε επιτέλους ως άτομα και κοινωνία, ιδίως μετά από όλα αυτά τα στραβά και τα ανάποδα που μας ξημέρωσαν και Κύριος οίδε πώς και πότε θα ξεπεραστούν. Αλλά, έλεος πια! Στο αθώο και –σύμφωνα με πρόσφατες έγκυρες επιστημονικές έρευνες- άκρως ευεργετικό καφεδάκι βρήκαμε την αιτία της κακοδαιμονίας μας; Έτσι τάχα θα σωθεί η –ούτως ή άλλως βαρέως νοσούσα- οικονομία μας;
Δηλαδή, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ενόχλησε κάποιους το γεγονός ότι διατέθηκε το φοβερό ποσό των 228 ευρώ ανά συνεδρίαση των εν λόγω Επιτροπών για καφέδες και νερό (10.023 ευρώ:44 συνεδριάσεις=227,80 ευρώ); Ξεχνούν ωστόσο ότι οι βουλευτές μας πολύ συχνά αναγκάζονται να αφήνουν την εκλογική τους περιφέρεια που κάθε φορά με τόση αγωνία προσμένει τον ερχομό τους, για να ξημεροβραδιάζονται στις Επιτροπές, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους, και για να εισπράξουν, με καθυστέρηση μάλιστα, δεκάρες, όπως θα έλεγε κι ο αξέχαστος Κώστας Χατζηχρήστος;
Και δεν αξίζουν δηλαδή, για την τόση ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται, να τους προσφέρει η Βουλή έναν καφέ, βρε αδερφέ, μαζί με ένα ποτήρι δροσερό νεράκι του Θεού για να χαλαρώσουν και να ανακτήσουν τις χαμένες τους δυνάμεις; Αυτό πια, με συγχωρείτε, αλλά καταντάει σκέτη τσιγκουνιά και αγένεια, πράγματα που, ας το σημειώσουμε, μέχρι τώρα τουλάχιστον ήταν ξένα κι ασυμβίβαστα με τον χαρακτήρα και τις παραδόσεις του Έλληνα.
Το συμπέρασμα, πάντως, που δεν νομίζω ότι επιδέχεται σοβαρό και πειστικό αντίλογο είναι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του και να την ανακαλέσει έτσι ώστε να αποκατασταθεί η άνευ λόγου και αιτίας διαταραχθείσα κοινοβουλευτική ηρεμία και τάξη.
Διότι αν συμφωνήσουμε ότι οι βουλευτές μας πρέπει να πληρώνουν εξ ιδίων τους καφέδες και το νερό, που εν καιρώ υπηρεσίας είναι γι’ αυτούς αδήριτη οργανική ανάγκη, τότε πολύ φοβάμαι ότι, νομοτελειακά πια, θα συμβεί αυτό που, σε σχεδόν ανύποπτο χρόνο, μετά παρρησίας, είχε εκστομίσει ο εκ Πέλλης ορμώμενος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. (Ιορ)Δάνης Τζαμτζής, ότι δηλαδή, για να τα βγάλουν πέρα με αξιοπρέπεια, θα φτάσουν στο έσχατο σημείο (αυτο)ταπείνωσης να παρασκευάζουν και να καταναλώνουν παξιμάδια με ακατονόμαστα και αηδή υλικά.
 
 
ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)
 
 14/03/2014

Αφήστε το σχόλιο σας