Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας… Reviewed by Momizat on . Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δε θα απαιτούσε για την εύρυθμη λειτουργία της τόσο προσωπικό...Ο λόγος για τη μετάταξη επτά εκπαιδευτικών από τις σχολικές α Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δε θα απαιτούσε για την εύρυθμη λειτουργία της τόσο προσωπικό...Ο λόγος για τη μετάταξη επτά εκπαιδευτικών από τις σχολικές α Rating: 0

Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας…

Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας…

Ούτε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας δε θα απαιτούσε για την εύρυθμη λειτουργία της τόσο προσωπικό…Ο λόγος για τη μετάταξη επτά εκπαιδευτικών από τις σχολικές αίθουσες, στις οποίες «περίσσευαν», στη βιβλιοθήκη Θεσσαλικής κωμόπολης στην οποία ασφαλώς η παρουσία τους είναι επιβεβλημένη!
Εξ ου και αναμένονται άλλοι δύο εκπαιδευτικοί να εργαστούν στον ίδιο χώρο!! Εννέα καθηγητές λοιπόν που δίδασκαν μέσα στα σχολειά μας κρίθηκαν υπεράριθμοι και μετετάχθησαν σωρρηδόν σε ένα χώρο που για πολλούς λόγους –δεν είναι του παρόντος- δε στενάζει από την αθρόα επισκεψιμότητα των πολιτών, τουναντίον δυστυχώς! Έτσι εκεί που παλιότερα κοσμούσαν τα γραφεία της β/θμιας σε σημείο που να μοιράζονται δυο-τρεις το ίδιο γραφείο, αποφασίστηκε να εξορθολογιστεί το σύστημα! Πώς; Αντί να βρεθούν οι δάσκαλοί μας στα σχολικά έδρανα, αντί να διδάξουν αυτό που σπούδασαν, το ρουσφέτι καταβαράθρωσε την αξιοκρατία για άλλη μια φορά! Οι καθηγητές έγιναν βιβλιοθηκονόμοι…τύποις όμως διότι τα βιβλία των βιβλιοθηκών σπάνια ξεσφηνώνονται από τα ράφια και δη στις μικρές πόλεις!
Έτσι, όσοι έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη», κατά τη λαϊκή ρήση, θα περάσουν από τα παράθυρα σε βιβλιοθήκες και μουσεία –με ποιο κριτήριο απορούμε- ενώ οι λοιποί θα αγωνιούν για το μέλλον τους…και εκεί που φωνάζαμε σύσσωμοι όχι σε μετατάξεις, όχι σε διαθεσιμότητα, φοβούμενοι το ενδεχόμενο της προετοιμασίας απολύσεων, διαπιστώνουμε πως το πελατειακό κράτος ανθεί και έτσι κάποιοι θα περάσουν άβρεχτοι το ποτάμι και κάποιοι θα θυσιαστούν ως άλλες Ιφιγένειες! Εδώ είμαστε και μακάρι να διαψευστούμε ως προς την κρίση μας , η οποία προκύπτει από τα γενόμενα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή