Ούτε οι τρικαλινοι έμποροι και ΕΒΕ θέλουν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας Reviewed by Momizat on . "Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και αυτό δεν το διαπραγματευό "Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και αυτό δεν το διαπραγματευό Rating: 0

Ούτε οι τρικαλινοι έμποροι και ΕΒΕ θέλουν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Ούτε οι τρικαλινοι έμποροι και ΕΒΕ θέλουν κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

“Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών και των εργαζομένων υπερασπίζονται την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανένα” υποστηρίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων Χρήστος Καλλέας με αφορμή την πρόθεση της τρόικας και της κυβέρνησης για 52 Κυριακές το χρόνο να παραμένουν τα καταστήματα ανοιχτά. “Χρόνο έχει ο κόσμος , χρήματα δεν έχει” συμπληρώνει ο πρόεδρος των ΕΒΕ Ευάγγελος Αγγελάκης εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του . Mε υπόμνημά της προς τους βουλευτές του Νομού Τρικάλων η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων εκφράζει έντονα την διαμαρτυρία του στην απόφαση της κυβέρνησης να απελευθερώσει το ωράριο των καταστημάτων  52 Κυριακές τον χρόνο.  Πάντα ήμασταν αντίθετοι στο συγκεκριμένο μέτρο αλλά δεν μας υπολόγισε κανείς. Η απόφαση της κυβέρνησης παρακάμπτει την αιρετή δημόσια αρχή της περιφέρειας, αγνοώντας τις τοπικές ιδιαιτερότητες και υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Πάγια θέση μας ήταν και θα είναι μία Κυριακή το χρόνο.
Αυτή η υποκρισία της κυβέρνησης για 7 Κυριακές το χρόνο ήταν η κερκόπορτα  να κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να επιβιώσουν τα πολυκαταστήματα τύπου mall και οι πολυεθνικές.  Εμείς οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι σύσσωμοι θα είμαστε απέναντί σας έως ότου πάρετε πίσω αυτή την απόφαση.
Κόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις, αφήσατε στον δρόμο 1.5 εκατομμύρια ανέργους, κλείσατε χιλιάδες επιχειρήσεις, και πιστεύετε αλήθεια ότι δεν υπάρχουν ώρες να μπορεί ο καταναλωτής να ψωνίσει; Χρήματα και δουλειές ζητάει ο κόσμος και όχι περισσότερες ώρες δουλειάς.
Μας εξαντλήσατε στην κυριολεξία. Η υπομονή μας θα μετατραπεί σε αγανάκτηση και οργή με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα.  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! Πρέπει επιτέλους κάποιος να το καταλάβει και να ασχοληθεί με την μικρομεσαία επιχείρηση που κρατάει ακόμα την κοινωνία όρθια.  Θα μείνετε με τα πολυκαταστήματα και τα ξένα συμφέροντα,  αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των κοινωνικών φορέων, της αγοράς και των καταναλωτικών οργανώσεων.
Στην έρευνα οικονομικού κλίματος του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ μόνο 4,2% των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση του τζίρου μετά την εφαρμογή του μέτρου. Αντίθετα, η αύξηση του λειτουργικού κόστους και η μειωμένη ζήτηση  αποτελούν βασικό ανασχετικό παράγοντα. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, όπου τα εισοδήματα έχουν καταρρεύσει μεσοσταθμικά πάνω από 40%, αποτελεί οικονομικό παράδοξο να αναμένουμε αύξηση της κατανάλωσης.
Η θεωρία του Υπουργείου, ότι όταν το εισόδημα μειώνεται, η κατανάλωση αυξάνεται αν απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων, διεκδικεί βραβείο παγκόσμιας  πρωτοτυπίας οικονομικής σκέψης».

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή