Ούτε τον έκτακτο φόρο δεν ξέρουν να εισπράττουν… Reviewed by Momizat on . Με την λέξη «μπάχαλο» περιέγραψε ο πρόεδρος των τρικαλινών φαρμακοποιών  κ. Νίκος Μάνος την κατάσταση που επικράτησε σήμερα και στα τρικαλινά φαρμακεία εξαιτίας Με την λέξη «μπάχαλο» περιέγραψε ο πρόεδρος των τρικαλινών φαρμακοποιών  κ. Νίκος Μάνος την κατάσταση που επικράτησε σήμερα και στα τρικαλινά φαρμακεία εξαιτίας Rating: 0

Ούτε τον έκτακτο φόρο δεν ξέρουν να εισπράττουν…

Ούτε τον έκτακτο φόρο δεν ξέρουν να εισπράττουν…

Με την λέξη «μπάχαλο» περιέγραψε ο πρόεδρος των τρικαλινών φαρμακοποιών  κ. Νίκος Μάνος την κατάσταση που επικράτησε σήμερα και στα τρικαλινά φαρμακεία εξαιτίας των προβλημάτων που προέκυψαν από την μη εφαρμογή του προγράμματος καταβολής 1 ευρώ σε κάθε συνταγή. Το ηλεκτρονικό σύστημα που υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος υπουργός να αναγκασθεί να δώσει αναβολή στην εφαρμογή του μέτρου για δέκα ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένα φαρμακεία, όπου λειτουργούσε το πρόγραμμα, οι φαρμακοποιοί εισέπρατταν το 1 ευρώ, ενώ σε άλλα όχι, αφού αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Κατά τα άλλα οι φαρμακοποιοί χαρακτηρίζουν ως μια νέα “ευρω-επιτυχία”  το μέτρο της κράτησης 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή για την εκτέλεσή της στα φαρμακεία , όπως επίσης και οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων για  το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πληρώνουν εφάπαξ οι ασφαλισμένοι στην περίπτωση που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.

Σθεναρές παραμένουν οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών και των γιατρών για την σκοπιμότητα και την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως πρόκειται για ένα μέτρο που επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή ενώ μετατρέπει τους φαρμακοποιούς σε «εισπράκτορες».

Οι γιατροί, πάλι, επισημαίνουν μια άλλη οικονομική παράμετρο, που δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά. Αυτή αφορά την εκτέλεση ιατρικών συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες οι οποίοι χρειάζονται περισσότερα από ένα φάρμακα και συνεπώς περισσότερες από μία ιατρικές συνταγές.

frm2

frm1

Αφήστε το σχόλιο σας