"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

36.2 C
Trikala

Ο Αγοραστός «δείχνει» υπουργούς για το μπάζωμα στα Τέμπη – Η απάντηση στο εξώδικο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης δείχνει μεταξύ άλλων ως υπεύθυνους τον τότε υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και τον τότε υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο

Να πετάξει κάθε ευθύνη από πάνω του δείχνοντας υπουργούς της κυβέρνησης, τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών προσπαθεί ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις μετέπειτα εργασίες που έγιναν στο σημείο της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το documentonews.gr σε απάντηση προς την πρόεδρο του «Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιάνου, έπειτα από εξώδικο που έλαβε τον περασμένο Αύγουστο, σχετικά με το πρώιμο «μπάζωμα» του χώρου του δυστυχήματος, ο Κώστας Αγοραστός δείχνει ως υπευθύνους τον τότε υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τον τότε υφυπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και μια σειρά από στελέχη υπηρεσιών όπως η πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία κά. τα οποία συμμετείχαν στις έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για «τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Υπενθυμίζεται ότι μετά το μπάζωμα, συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας κατέθεσαν τον περασμένο Αύγουστο «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου» κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή αλλοίωση του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος».

Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να απαντήσει ποιοι έδωσαν την εντολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας να γίνουν «εκτεταμένες παρεμβάσεις» στο χώρο του δυστυχήματος.

Όπως υπογραμμίζεται στη μηνυτήρια αναφορά των συγγενών «ειδικά συνεργεία με τη χρήση βαρέων μηχανημάτων, φορτηγών και μεγάλου αριθμού εργαζομένων προέβησαν στην αφαίρεση χωμάτινων όγκων από το σημείο του δυστυχήματος, τα οποία μεταφέρθηκαν σε άγνωστο μέρος, ενώ στη συνέχεια προέβησαν στην επικάλυψη του χώρου με την επίστρωση με υλικά που μεταφέρθηκαν από αλλού και συγκεκριμένα από χιλιάδες τόνους χαλικιού, ασφάλτου και αγνώστου σύστασης λευκού κονιάματος, καλύπτοντας ολόκληρη την έκταση που είχε καταλήξει φλεγόμενη η επιβατική αμαξοστοιχία μετά τη σύγκρουση».

Οι ίδιοι επισημαίνουν «η πρωτοφανής αλλοίωση του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος, συνιστά αναμφίβολα παράνομη πράξη η οποία τελέστηκε πριν ακόμη επισκεφθούν το χώρο κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας για να προβεί σε δειγματοληψία υλικών, που έλαβε χώρα στις 29 Μαρτίου 2023, πριν διοριστούν και προβούν σε αυτοψία οι πρώτοι χρονικά τεχνικοί σύμβουλοι οικογενειών των θυμάτων, που επίσης έκαναν αυτοψία στις 29-3-2023 και δίχως να συντρέχει καμία περίπτωση κινδύνου για τη δημόσια υγεία ή το περιβάλλον, σύμφωνα και με το σχετικό έγγραφο της Β’ Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου του Κράτους».

Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός απάντησε στο εξώδικο σημειώνοντας ότι «οι όλες ενέργειες και ρόλος της Περιφέρειας, εξάλλου σύμφωνα με τα παραπάνω καθοριζόμενα από το Ειδικό Σχέδιο και σε εφαρμογή του είναι υποστηρικτικός και αφορά τη συνδρομή τους σε μέσα και υποδομές, όπως και πράγματι εξαντλήθηκε στην υποστήριξη των όσων νόμιμα αποφασίστηκαν κατά τις δύο έκτακτες συνεδριάσεις του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που συγκλήθηκαν ύστερα από αίτημα του κ. Συντονιστή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας. Κατά τις συνεδριάσεις αυτές παρίσταντο και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς (ήτοι και ο υπουργός Υγείας (την περίοδο εκείνη Θάνος Πλεύρης), Υφυπουργός Μεταφορών (την περίοδο εκείνη Μιχάλης Παπαδόπουλος), Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Αρχηγός ΑΤΑ, υποδιοικητής 1ης Στρατιάς, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ΕΛ.ΑΣ, Πρόεδρος ΕΚΑΒ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ, εκπρόσωπος ΟΣΕ, αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λάρισας, Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Δυνάμεων Θεσσαλίας, εκπρόσωπος Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου) και αποφασίστηκαν και υλοποιήθηκαν τα δέοντα μέτρα και ενέργειες».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άραγε θα ”στρίμωχνε” κάποιος τον Περιφερειάρχη τόσο, με αποτέλεσμα να ”δίνει” την υπόλοιπη σαπίλα, εάν ο λαός τον έβγαζε πάλι; Ειλικρινά δεν το περίμενα, αλλά το πόπολο μετά από 50 χρόνια (από το Πολυτεχνείο* δηλαδή), ξύπνησε εν μέρει και απέβαλε δύο καρκινώματα, αυτόν (μαζί με τους παρατρεχάμενους) και τον παπατζή του Μεγάλου Περιπάτου. Είναι ένα θετικό βήμα.
    *Παρατηρείστε την ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της μνήμης του Πολυτεχνείου φέτος: Από τον ξεκάθαρο, θρυλικό Χίο(με καμάρι αναφέρει τον συντοπίτη του Θεοφιλογιαννάκο), μέχρι τους ”σοβαρούς” αναλυτές των καναλιών, των ιστοσελίδων και τους (εν δυνάμει) ιστορικούς του You-Tube. Κανείς νεκρός (μέσα λέμε), ο Λαλιώτης με ντουντούκα καθοδηγούσε τα τάνκς, ο στρατός προστάτευε τους φοιτητές από την Αστυνομία, τελικά ήταν ένας μεγάλος ΜΥΘΟΣ. Επίσης παρατηρείστε την απουσία των εν Τρικάλοις ”μεγάλων” στην εορτή. Να ο ένας στον Άθω, να ο άλλος σε άδεια, οι διευθυντές Α΄ και Β΄ , μέχρι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. Όλοι έστειλαν τα τσιράκια, εξαιρουμένης της ΔΕΕΠ!!! με το …καμάρι της(ίσως νόμιζε ότι …ξαναμπουκάρουμε με Leopard 2Α5). Δεν το χώνεψε ΠΟΤΕ το Πολυτεχνείο αυτή η κάστα ανθρώπων, ήταν ενάντια στην ιδεολογία της, τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Βαθιά μέσα της, αναπολεί την επταετία. Εάν αμφιβάλλετε ρωτήστε τους τρεις κορυφαίους Υπουργούς της, οι άλλοι ντρέπονται να το πούνε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης