Ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης του ΟΠΟΠ στον Olympus Marathon 2014 Reviewed by Momizat on . Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου.  Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο τ Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου.  Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο τ Rating: 0

Ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης του ΟΠΟΠ στον Olympus Marathon 2014

Ο Αλέξανδρος Σχορτσιανίτης του ΟΠΟΠ στον Olympus Marathon 2014

Ο Olympus Marathon πραγματοποιείται στον Όλυμπο, το μυθικό «βουνό των θεών» την τελευταία Κυριακή κάθε Ιουνίου.  Οι αθλητές ξεκινούν από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου στα 3 μόλις μέτρα υψόμετρο και φτάνουν ως τα 2780 μέτρα, περνώντας κάτω από τον «Θρόνο του Δία», μια από τις ψηλότερες και πιο απόκρημνες κορυφές του βουνού αφού διασχίσουν 21 χιλιόμετρα μέσα σε εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς μονοπάτια του Ολύμπου. Η ανάβαση, σχεδόν αδιάλειπτη και κοπιαστική από την εκκίνηση του αγώνα μέχρι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής, καλύπτει σε 21 χιλιόμετρα πάνω από 2900 μέτρα ανάβασης. Ο αγώνας, ο οποίος έχει συνολικό μήκος 44 χιλιόμετρα, ολοκληρώνεται στην πόλη του Λιτοχώρου. Η διαδρομή του αγώνα διασχίζει όλη την ανατολική πλευρά του βουνού και η θέα που έχουν οι αθλητές καθώς αγωνίζονται κόβει την ανάσα, στα ψηλότερα σημεία της. Ο ΟlympusMarathon συγκεντρώνει αθλητές απ όλο τον κόσμο, οι οποίοι καταφθάνουν στο μυθικό βουνό για να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία. Συνολικά πήραν μέρος 664 αθλητές και τερμάτισαν 487.

opop_marathon1

Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε o Δημήτρης Θεοδωρακάκος που τερμάτισε σε 4:48:06. Στις γυναίκες, η Βουλγάρα Kozareva Hristina ήταν η νικήτρια με 6:03:57.

Από τον σύλλογό μας συμμετείχε ο αθλητής ορεινού τρεξίματος , Σχορτσιανίτης Αλέξανδρος, τερματίζοντας στην 172η θέση με χρόνο 7:27:11. Η συμμετοχή του στον αγώνα αποκτά περισσότερη αξία, καθώς αγωνίστηκε τραυματίας, κάνοντας την προσπάθεια του ιδιαίτερα επίπονη κυρίως στην κατάβαση.

opop_marathon

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή