Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το Γαρδίκι Reviewed by Momizat on . Ο Nικόλαος Γαρδικιώτης του Σωτηρίου, Βουλευτής Τρικάλων και καταγόμενος εκ Γαρδικίου Ασπροποτάμου, γεννήθηκε το 1872.  Σπούδασε νομικά και το 1898 διορίστη Ο Nικόλαος Γαρδικιώτης του Σωτηρίου, Βουλευτής Τρικάλων και καταγόμενος εκ Γαρδικίου Ασπροποτάμου, γεννήθηκε το 1872.  Σπούδασε νομικά και το 1898 διορίστη Rating: 0

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το Γαρδίκι

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από το Γαρδίκι

Ο Nικόλαος Γαρδικιώτης του Σωτηρίου, Βουλευτής Τρικάλων και καταγόμενος εκ Γαρδικίου Ασπροποτάμου, γεννήθηκε το 1872. 

Σπούδασε νομικά και το 1898 διορίστηκε δικηγόρος στα Τρίκαλα. Αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και συνέχισε το επάγγελμά του. 

Αναμείχθηκε στο δημόσιο βίο και το 1905 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Τρικάλων. Η πολιτική του σταδιοδρομία κράτησε πάνω από 30 χρόνια και κυριάρχησε στη πολιτική ζωή του τόπου. 

Ήταν εμπνευστής και ένας εκ των διοργανοτών των πρώτων Πανελλήνιων-Πανθεσσαλικών αθλητικών αγώνων το 1908 στο Πεδίον του Άρεως στα Τρίκαλα(απέναντι από τη σημερινή ΣΜΥ).

Διατέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (1912-1915) και μάλιστα όρκισε τον Στρατηλάτη Βασιλιά Κωνσταντίνο Α΄ στις 5-3-1913, όταν αυτός ανέβηκε στο θρόνο μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου του Α΄.

Το οξύμωρο είναι ότι η ιδιαίτερη πατρίδα του ουδέποτε το τίμησε, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών του, αγνοούν την ύπαρξη και τη προσφορά του στο τόπο. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή