Ο Απ. Καλογιάννης νέος δήμαρχος Λαρισαίων Reviewed by Momizat on . Αν η κ. Ρένα Καραλαριώτου πέτυχε την ανατροπή την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας εκτός δευτέρου γύρου τον μακροβιότερο δήμαρχο, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης ήταν τε Αν η κ. Ρένα Καραλαριώτου πέτυχε την ανατροπή την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας εκτός δευτέρου γύρου τον μακροβιότερο δήμαρχο, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης ήταν τε Rating: 0

Ο Απ. Καλογιάννης νέος δήμαρχος Λαρισαίων

Ο Απ. Καλογιάννης νέος δήμαρχος Λαρισαίων

Αν η κ. Ρένα Καραλαριώτου πέτυχε την ανατροπή την περασμένη Κυριακή, αφήνοντας εκτός δευτέρου γύρου τον μακροβιότερο δήμαρχο, ο κ. Απόστολος Καλογιάννης ήταν τελικά αυτός που κέρδισε τη μάχη των χθεσινών εκλογών  και θα είναι ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων για την επόμενη πενταετία.

Ο κ. Καλογιάννης που ηγήθηκε της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», ενός εγχειρήματος που πέρασε από «συμπληγάδες» και στο οποίο ελάχιστοι είναι αλήθεια πίστεψαν από την αρχή, πέτυχε νίκη με διαφορά έναντι της κ. Καραλαριώτου, με τα στελέχη της παράταξης να δηλώνουν από νωρίς χθες βράδυ πως «ο κύβος ερρίφθη» και εκατοντάδες συμπολίτες να κατακλύζουν το εκλογικό κέντρο, χειροκροτώντας τον νέο δήμαρχο που εξήρε την «θαυμαστή ενότητα» της κίνησης, προσθέτοντας ότι «τούτες εδώ τις ώρες, τις περίμενε κόσμος για πολλά χρόνια».

Εντελώς διαφορετικό ήταν την ίδια ώρα το κλίμα στο εκλογικό κέντρο της κ. Ρένας Καραλαριώτου, με τους ψηφοφόρους του συνδυασμού να έχουν υποστεί «σκοτσέζικο ντους» , αφού η νίκη της περασμένης Κυριακής δημιούργησε την, ψευδή όπως αποδείχθηκε, εντύπωση πως θα οδηγούσε και χθες σε νίκη.

Την ώρα που οι ψηφοφόροι της κ. Καραλαριώτου δεν πίστευαν την εξέλιξη, η υποψήφια δήμαρχος, μετά και την διαπίστωση ότι δεν ήταν πλέον δυνατή η αντιστροφή του αποτελέσματος, με δήλωσή της συνεχάρη τον κ. Καλογιάννη για τη νίκη τονίζοντας για να παραδεχθεί πως και η ίδια ανέμενε «διαφορετικό αποτέλεσμα», δηλώνοντας επίσης πως «δώσαμε έναν ποιοτικό και έντιμο αγώνα, με αξιοπρέπεια και ήθος, χωρίς ψέματα, χωρίς συμβιβασμούς και παζαρέματα».

Από νωρίς χθες βράδυ με την έκδοση κιόλας των πρώτων εκλογικών αποτελεσμάτων (σ.σ. στις 8.30 το βράδυ και στο 24% των εκλογικών τμημάτων ο κ. Καλογιάννης συγκέντρωνε το 54,7% των ψήφων και η κ. Καραλαριώτου το 45,3%) στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» εκτίμησαν ως νικηφόρο των αποτέλεσμα με μη αναστρέψιμη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα στο δήμο Λαρισαίων, σε συνδυασμό με αυτό της πρώτης Κυριακής και ειδικά μετά τα όσα καταγγέλθηκαν από «νικητές» και «χαμένους», παρουσιάζει έντονο πολιτικό ενδιαφέρον με αφορμή επίσης και τις διεργασίες που προηγήθηκαν.

Σε πολιτικό επίπεδο επίσης πρέπει να αναφερθεί πως, η ΝΔ ηττήθηκε ως προς την επιλογής της στο δήμο Λαρισαίων με το δήμο να «επιστρέφει» στις «δυνάμεις της προόδου» όπως τις χαρακτήρισε χθες βράδυ ο κ. Καλογιάννης, μετά από 16 χρόνια.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Ο κ. Καλογιάννης, μιλώντας σε ψηφοφόρους της Συμπαράταξης, έξω από το εκλογικό κέντρο τόνισε πως «θέλω ευχαριστήσω όλους τους Λαρισαίους από όλο το πολιτικό φάσμα για την μεγάλη νίκη που μας έδωσαν. Δώσαμε έναν όμορφο και έντιμο αγώνα. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια επιβράβευση της ενότητας που σηματοδότησε η Συμπαράταξη Λαρισαίων. Η Συμπαράταξη ήταν μια θαυμαστή ενότητα που εγγυήθηκε το σημερινό αποτέλεσμα. Μια ενότητα που συγκέντρωσε απίθανες δυνάμεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε από αύριο τα προβλήματα της πόλης.

Ο Δήμος Λαρισαίων, πέρα από τα έργα που θα κάνει, θα είναι ένας Δήμος δίπλα στον πολίτη σε κάθε του βήμα, με ανοικτή την πόρτα του Δήμου. Θα είναι ένας Δήμος και για την πόλη μας και για τη ζωή μας.

Αυτές τις ώρες, τις περίμενε χρόνια ολόκληρα, πολύς κόσμος. Ηρθε η ώρα, με όλους τους δημοκράτες πολίτες όλου του πολιτικού φάσματος να δώσουμε τη μάχη για τα προβλήματα της πόλης. Βλέπω σήμερα υποψηφίους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας από το 2006, πρόσωπα από τις εκλογές του 2010 και σήμερα τους ανθρώπους από το πλατύ ψηφοδέλτιο που ηγήθηκα. Θέλω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς για την κοινή μας προσπάθεια.

Θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι. Ο λόγος που διεκδίκησα για τρίτη φορά, ως υποψήφιος το δημαρχιακό θώκο είναι ότι πίστευα στην ενότητα του δημοκρατικού χώρου την οποία πίστευα ότι μπορούσα να την εκφράσει.

Η Λάρισα, το επόμενο διάστημα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Αφορούν όλες εκείνες τις πολιτικές που φτωχοποίησαν ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας της πόλης, αφορούν μεγάλα έργα τα οποία πρέπει να προχωρήσουνε με πιο γοργούς ρυθμούς, αφορούν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Χρειάζεται να δώσουμε μεγάλο αγώνα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες στην Λάρισα, πως η παρουσία μου στη θέση του δημάρχου αποτελεί εγγύηση για την μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στην πόλη, απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλησαν κατά την προεκλογική περίοδο να διχάσουν. Εχουμε δηλώσει και ισχύει πως θα αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Αυτό σημαίνει ότι θα συνεργαστούμε με την αντιπολίτευση. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία. Θέλω τη συνεργασία όλων, χωρίς αλαζονεία, για να κάνουμε τα επόμενα μεγάλα βήματα της πόλης.

Είναι εξαιρετικά συγκινητικές οι στιγμές. Εάν θέλετε είναι η επιβράβευση μιας πορείας προσωπικής, επαγγελματικής και οικογενειακής. Ετσι το αισθάνομαι. Οι δυνάμεις της προόδου σε αυτή την πόλη που στήριξαν κατά κύριο λόγο την προσπάθειά μας, ας έχουν νουν και γνώση, υπάρχει η ανάγκη να ανοίξουμε την αγκαλιά μας σε όλους. Αυτό επιβάλουν τα προβλήματα, αυτό επιβάλει η ανάγκη της ενότητας» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Καλογιάννης μεταξύ άλλων τόνισε πως «η Λάρισα γυρίζει σελίδα» ενώ με αφορμή δηλώσεις της κ. Καραλαριώτου για «παζαρέματα» τόνισε πως «τα παζαρέματα δεν ανήκουν στην παράταξή μας, αντίθετα συγκρουσθήκαμε με νοοτροπίες που δίχασαν».

ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Προηγήθηκε δήλωση της κ. Ρένας Καραλαριώτου, την οποία υποδέχθηκαν με συνθήματα και χιεροκροτήματα, ψηφοφόροι της παράταξης. Για να τονίσει πως «Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι σήμερα έκαναν την επιλογή τους. Μια επιλογή η οποία θα καθορίσει το μέλλον της Λάρισας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η απόφασή αυτή των συμπολιτών μας είναι απολύτως σεβαστή.

Εμείς είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα που πετύχαμε. Είμαστε υπερήφανοι γιατί απευθυνθήκαμε στους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες ανοιχτά και με ειλικρίνεια, με συγκεκριμένες θέσεις και πρόγραμμα και όχι με υποσχέσεις και μεγάλα λόγια.

Πάνω από όλα είμαστε υπερήφανοι –και γι αυτό είμαι προσωπικά υπερήφανη– γιατί δώσαμε έναν ποιοτικό και έντιμο αγώνα, με αξιοπρέπεια και ήθος, χωρίς ψέματα, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παζαρέματα.

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους μάς στήριξαν και την πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όλους όσους συνέβαλαν στο αποτέλεσμα που πετύχαμε.  Συγχαίρω το νέο δήμαρχο της πόλης για την εκλογή του και του εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του. Τα προβλήματα της πόλης μας και των συμπολιτών μας είναι γνωστά και συγκεκριμένα. Ελπίζω και εύχομαι η νέα δημοτική αρχή να τα λύσει.

Με τη δύναμη που μας δίνει η ψήφος των συμπολιτών μας, εμείς θα δώσουμε με μαχητικότητα και συνέπεια τον αγώνα για τα συμφέροντα της Λάρισας και των Λαρισαίων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και τα όργανα του Δήμου» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σχετικά με τα «παζαρέματα», τη στάση του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου Κων. Τζανακούλη κλπ. η κ. Καραλαριώτου τόνισε μεταξύ άλλων πως «δώσαμε έναν έντιμο αγώνα. Περιμέναμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Το επόμενο διάστημα θα το αναλύσουμε και πιστεύω πως θα εκδοθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Απόψε ωστόσο θα μείνουμε στη απόφαση των Λαρισαίων» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ – “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

kalogiannis_larisa3 kalogiannis_larisa2 kalogiannis_larisa1 kalogiannis_larisa4 kalogiannis_larisa6 kalogiannis_larisa5

Αφήστε το σχόλιο σας