"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.2 C
Trikala

Ο.Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ : «Δεν θέλουμε χτυπήματα στην πλάτη και δήθεν ευχολόγια»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή την απόρριψη των Τρικαλινών αγροτών από το πρόγραμμα απονιτροποίησης , αρκετοί παράγοντες θεσμικοί και μη, βγαίνουν στα κάγκελα για να διαμαρτυρηθούν . Όλοι τους βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν «φιλικά»  την πλάτη των Τρικαλινών αγροτών ,  μιλώντας  για  αδικίες και εξαπατήσεις εις βάρος τους . Όμως , εδώ και ένα χρόνο περίπου  είναι γνωστό ότι ο Ν. Τρικάλων είναι αποκλεισμένος από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απονιτροποίησης , γεγονός  το οποίο γνώριζαν από την αρχή και οι τοπικοί βουλευτές όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Τρικάλων( ήταν γνωστό ότι ο Ν Τρικάλων είχε μικρό ποσοστό βαθμολόγησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ). Οπότε , τώρα στα «ξεμποστανιάσματα» θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν.  Με δήθεν ευχολόγια και παρακάλια  δεν κατακτήθηκε τίποτε . Δεν έχουμε ανάγκη από ευχολόγια  και χτυπήματα συμπόνιας στην πλάτη.

Χρειάζεται ισχυρό αγροτικό κίνημα , μαζικοποιώντας και ισχυροποιώντας τους ήδη υπάρχοντες Αγροτικούς Συλλόγους και δημιουργώντας νέους εκεί που δεν υπάρχουν , μαζικοποιώντας την ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη»,  με συστράτευση με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, που έδειξε τα μέγιστα δείγματα γραφής στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς

Και απευθύνουμε ορισμένα ερωτήματα σε όλους αυτούς που μας χτυπάνε δήθεν φιλικά την πλάτη:

Για την ΚΑΠ της ΕΕ η οποία εφαρμόζεται πιστά από τις ελληνικές κυβερνήσεις , και οδηγεί στην συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια , δηλαδή στο ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων , θα κάνετε κάποια παρέμβαση;

Με τις ανοιχτές τιμές των παραγωγών , που δεν ξέρουμε πόσο , πότε και πως θα πληρωθούμε , θα κάνετε κάποια παρέμβαση ;

Για την άγρια φορολογία και την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών;

Για τις μειώσεις των επιδοτήσεων – ενισχύσεων ;

Για τα ζωτικής σημασίας αντιπλημμυρικά έργα , ιδιαίτερα στην περιοχή της Φαρκαδόνας;

Για το υπέρογκο κόστος παραγωγής;

Για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς , που όλοι γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος της αγροτικής γής είναι δεσμευμένο σε τράπεζες , θα κάνετε κάποια παρέμβαση;

Για τον ΕΛΓΑ ο οποίος δεν αποζημιώνει  τους αγρότες και κτηνοτρόφους , είναι φοροεισπρακτικός και αναχρονιστικός  ;

Η ΟΑΣΤ μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να παλέψουν για:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά.
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια ζωής για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
  • Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο που ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και να αποζημιωθούν, εξόφληση των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014 – 2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης