Ο Βαγγ. Μπούτας για την απεργία στις λαϊκές αγορές Reviewed by Momizat on . Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, ανθρώπων της παραγωγής και Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, ανθρώπων της παραγωγής και Rating: 0

Ο Βαγγ. Μπούτας για την απεργία στις λαϊκές αγορές

Ο Βαγγ. Μπούτας για την απεργία στις λαϊκές αγορές

Ευρωπαϊκή Ένωση, κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση προωθούν το εκτόπισμα από τους πάγκους των λαϊκών αγορών χιλιάδων φτωχών λαϊκατζήδων, ανθρώπων της παραγωγής και του μεροκάματου, για να περάσει, ολοκληρωτικά, το εμπόριο των λαϊκών αγορών στους μεγαλέμπορους και τις εμπορικές αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ. Γι’ αυτό απαιτούν σκληρότερους όρους και προϋποθέσεις για την αδειοδότηση, βαριές ποινές «εκτόπισης» και χαρατσιών αν δεν τηρούνται, συνεχή αλλαγή θέσης των πάγκων κ.ο.κ, μέχρι να συρρικνωθούν για να κυριαρχήσει ο μεγαλέμπορος.

Ο ρόλος του άμεσου “εκτελεστή” των φτωχών λαϊκατζήδων ανατέθηκε στην Τοπική Διοίκηση, καθώς, στο πνεύμα του “Καλλικράτη”, έχει μεταφερθεί στους δήμους η αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Ετσι δημιουργείται άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών – μικροεπαγγελματιών, με το δόκανο του κάθε δήμου, που ίσως χρησιμοποιηθεί για ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη.

Στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την απεργιακή κινητοποίηση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, που αντιδρούν, αγωνιστικά, στο νομοσχέδιο που τους καταστρέφει.

Τους καλούμε να συντονιστούν με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να δώσουν δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους.

Τους καλούμε να καταδικάσουν, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της Κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που περνάει και μέσα από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, μετατρέποντας την ψήφο τους σε βόλι εναντίον όλων των διαχειριστών και υποστηρικτών της πολιτικής που τους “έβαλε για ξεπάστρεμα”

 

 

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή