"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ο “Βασιλάκης” της ΟΝΝΕΔ εξοργίζει τη ΔΑΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις εκ μέρους της “γαλάζιας” ΔΑΚΕ προκάλεσε προεκλογικό βίντεο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο – με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος αξιολόγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη – αναπαράγει διάφορα στερεότυπα για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Πρωταγωνιστής του σποτ είναι ο “Βασιλάκης” ο οποίος εμφανίζεται να πίνει φραπέ, να καπνίζει και να διαβάζει ενώ το τηλέφωνο χτυπά “μάταια” περιμένοντας να το σηκώσει.

Φορώντας μία μπλούζα με ένα κόκκινο αστέρι και με φόντο διάφορες αφίσες από απεργίες, ο “Βασιλάκης” δηλώνει την αντίθεσή του στην αξιολόγηση, ενώ όταν σηκώνεται διαπιστώνουμε πως είναι “κολλημένος” στην καρέκλα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σποτ προκάλεσε την αντίδραση γαλάζιων συνδικαλιστών, που θεωρούν ότι το βίντεο προωθεί το στερεότυπο του “τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου”, την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι – κυρίως από το χώρο της Υγείας και της Παιδείας – έχουν χάσει τις δουλειές τους, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί ως προσβλητικό.

Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=On2WDZlaKmc&x-yt-cl=84411374&x-yt-ts=1421828030

Σημειώνεται ότι η αξιολόγηση Μητσοτάκη απορρίφθηκε σχεδόν από το σύνολο των δημοσίων φορέων, αλλά και από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ως άδικο και μη λειτουργικό, ενώ η ΑΔΕΔΥ προσέφυγε εναντίον του στο ΣτΕ.

Δήμαρχοι διώχθηκαν επειδή δεν έστειλαν στοιχεία εργαζομένων προς αξιολόγηση.

Τελικά το νομοσχέδιο αποσύρθηκε από τον υπουργό, που δεσμεύτηκε να καταθέσει νέο σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης