"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Ο Γ. Κυρίτσης για τα προβλήματα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή «Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων» ο βουλευτής Τρικάλων της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό παιδείας.

 

Είναι γεγονός ότι  για μία ακόμη χρονιά, γονείς, καθηγητές και

 

 δάσκαλοι βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς το προσωπικό του

 

 Ειδικού Σχολείου δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. 

 

Η επερώτηση του κ. Κυρίτση 

 

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, παρόλο τον σοβαρό ρόλο που έχει για την εκπαίδευση των παιδιών που φοιτούν σε αυτό, δεν τυγχάνει της απαραίτητης αρωγής και μέριμνας από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 29 μαθητές και μαθήτριες.

Τα τελευταία χρόνια έχει συνεχώς οργανικά κενά εκπαιδευτικών τα οποία καλύπτονται μετά τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του σχολείου είχε ενημερώσει εγκαίρως το υπουργείο ότι χρειάζονται άλλους δύο εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού ενώ έχουν δύο ολοήμερα τμήματα αυτήν την στιγμή λειτουργεί μόνο το ένα, καθώς και ότι πρέπει να πληρωθούν οι θέσεις του φυσικοθεραπευτή και του κοινωνικού λειτουργού. Επιπλέον, απαιτούνται άλλες δύο θέσεις βοηθητικού προσωπικού για την αυτό-εξυπηρέτηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου.

Το συγκεκριμένο σχολείο έχει και λειτουργικά προβλήματα αφού σε ένα κτίριο έκτασης 2.500 τ.μ., στο οποίο συστεγάζονται τρία σχολεία με συνολικά 80 μαθητές και μαθήτριες, δεν υπάρχει επαρκής θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ενώ το σχολείο είχε ενημερώσει το υπουργείο από τον Νοέμβριο του 2013 για την ανάγκη πρόσληψης οδηγού και συνοδού στο λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά από και προς το σχολείο, ειδοποιήθηκε τελικά τον Σεπτέμβριο ότι το υπουργείο δεν θα καλύψει αυτήν την δαπάνη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν ένα διάστημα ταλαιπωρίας για τους γονείς και τους μαθητές τους Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Κατόπιν όλων αυτών, ερωτάται ο υπουργός:

  • Γιατί ακόμη και σε ένα σχολείο όπως το Ειδικό Δημοτικό, το υπουργείο δεν φροντίζει για τις έγκαιρες τοποθετήσεις του απαραίτητου εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού;
  • Πώς πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της επαρκούς χρηματοδότησης για την θέρμανση του σχολείου αλλά και για το προσωπικό που απαιτείται για την μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο πριν την έναρξη κάθε σχολικού έτους;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης