"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ο Γ. Κυρίτσης για την επίκαιρη ερώτηση των δανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δήλωση του βουλευτή Τρικάλων Γιώργου Κυρίτση:

«Η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα στις 25 Σεπτεμβρίου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών σε σχέση με τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής σήμερα το απόγευμα.

»Οφείλω να πω ότι δεν εξεπλάγην όταν ενημερώθηκα ότι δεν θα έρθει κανείς από τους δύο υπουργούς για να την απαντήσει.. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε αναρμόδιος και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κόλλημα επικαλούμενος την επίσκεψη της Τρόικας.

»Το αποτέλεσμα είναι ένα: δεν θα συζητηθεί μια επίκαιρη ερώτηση για ένα ζήτημα που, όπως σημείωνα και στο κείμενό της την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχει απαντηθεί όσες φορές και να το έθεσα κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

»Τελικά, τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων θα τεθούν ποτέ στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ή θα επικαλούμαστε κολλήματα και αναρμοδιότητες;

»Και ας απαντήσει κάποιος από την συγκυβέρνηση το εξής: αφού όλα βαίνουν καλώς και «όλα φαίνονται στους ισολογισμούς που έχουν καταθέσει στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής» (σύμφωνα με το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών), πώς γίνεται να έχει πάρει η Ν.Δ. νέο δάνειο ύψους 14 εκατ. Ευρώ το 2013 και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να μην εξηγεί στον ισολογισμό του ποιο είναι το υπόλοιπο των δανείων του; Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν δίνει στοιχεία για τα δάνεια επικαλούμενη το απόρρητο των συναλλαγών και η συγκυβέρνηση έχει κάνει τροπολογίες ώστε να μην λογοδοτήσουν οι Τράπεζες που τους έδωσαν τα δάνεια. Και όλα αυτά ενώ οι ελληνικές τράπεζες που τους χορήγησαν τα δάνεια ανακεφαλαιοποιήθηκαν και ελέγχονται από το κράτος. Αυτά τα δάνεια τελικά πως εξυπηρετούνται και με τι διακανονισμούς; Θα επανέλθουμε σ’ αυτό το ζήτημα.»

Από το Πολιτικό Γραφείο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης