"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Ο Γ. Χονδρός προετοίμασε το έδαφος για την επίσκεψη Τσίπρα στην Αυστρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εδώ και καιρό είχαμε γράψει ότι ο εκ Μεσοχώρας στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Χονδρός, είχε επαφές στο εξωτερικό Κυρίως, ως απεσταλμένος στην Αυστρία και σε περιοχές της Γερμανίας, είτε εκπροσωπώντας το κόμμα, είτε συζητώντας με συνδικάτα, είτε κάνοντας επαφές με βουλευτές και πολιτικές κινήσεις (και για περιβαλλοντικά θέματα, ως συντονιστής του τμήματος Περιβάλλοντος του κόμματος). Ειδικά από την περίοδο κοντά στις ευρωεκλογές, είχε ξεκινήσει ολόκληρη εκστρατεία, που κορυφώθηκε με την εμφάνιση βίντεο στην προεκλογική περίοδο, όπου υπήρχε στήριξη αυστριακών βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτών των επαφών και με δεδομένη την αλλαγή της ατζέντας, προέκυψε τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα –  Φάιμαν (αυστριακός καγκελάριος). Σε αυτή, συζητήθηκε η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης των δύο ανδρών  (ή πριν ή μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου) αλλά και το αντικείμενό της. Το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οπως αναφέρει το left.gr βασιζόμενο στην αυστριακή “Κουρίρ“:
“ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το αυστριακό μοντέλο της απασχόλησης των νέων, όπως επίσης για την αποκαλούμενη «εγγύηση για νέους».
tsipas wien

Στόχος αυτής της «εγγύησης» είναι η ανεύρεση εργασίας ή θέσης πρακτικής κατάρτισης για όλους τους νέους κάτω των 25 ετών, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών από την περάτωση της εκπαίδευσής τους ή από την έξοδό τους στην ανεργία, ανεξάρτητα εάν είναι δηλωμένοι ως άνεργοι ή όχι στην Αυστριακή Υπηρεσία Εργασίας.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί στη Βιέννη για μέτρα καταπολέμησης της φορολογικής απάτης και φοροδιαφυγής, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί στις χθεσινές δηλώσεις του ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, μετά την προχθεσινή τους τηλεφωνική συνομιλία”.

Φάιμαν

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης