Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε αμαξίδιο για να βιώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία Reviewed by Momizat on . Μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ περιηγήθηκαν σε κεντρ Μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ περιηγήθηκαν σε κεντρ Rating: 0

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε αμαξίδιο για να βιώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας σε αμαξίδιο για να βιώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία

Μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Σε συνεργασία με το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑΜΕΑ περιηγήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης με αναπηρικό αμαξίδιο.

Στόχος ήταν να βιώσει ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά και γενικότερα οι αιρετοί, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητα τους σε σχέση με την κίνηση τους στην πόλη.
Όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Πολλές από τις ράμπες πρόσβασης προς τα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλες για να ανέβει το αναπηρικό αμαξίδιο καθώς δεν έχουν την κατάλληλη κλίση.

Πολλές φορές τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από διάφορα εμπόδια. Οι διάφορες φθορές, λακκούβες και χαλασμένα πλακάκια που υπάρχουν, τα ποδήλατα που είναι άναρχα σταθμευμένα σε πολλά κεντρικά σημεία, δημιουργούν μια δύσκολη πραγματικότητα για τα ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος με το πέρας της βιωματικής διαδικασίας δήλωσε ότι η κατάσταση στον τομέα της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία δεν είναι καλή. Ζήτησε τη συνδρομή του σωματείου και δεσμεύθηκε ότι θα αναζητηθούν λύσεις. Ωστόσο εξήγησε ότι θα πρέπει να τεθούν προτεραιότητες καθώς τα σημεία όπου θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις είναι πολλά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή