Ο Δήμος απαντά στο “Φυσάει Κόντρα” Reviewed by Momizat on . Απάντησε, τελικά, μέσω επιστολής στα ΜΜΕ, η δημοτική αρχή Τρικάλων, στη διαμαρτυρία και τις καταγγελίες του "Φυσάει Κόντρα" για το πάρκο Ματσόπουλου. Η διά του Απάντησε, τελικά, μέσω επιστολής στα ΜΜΕ, η δημοτική αρχή Τρικάλων, στη διαμαρτυρία και τις καταγγελίες του "Φυσάει Κόντρα" για το πάρκο Ματσόπουλου. Η διά του Rating: 0

Ο Δήμος απαντά στο “Φυσάει Κόντρα”

Ο Δήμος απαντά στο “Φυσάει Κόντρα”

Απάντησε, τελικά, μέσω επιστολής στα ΜΜΕ, η δημοτική αρχή Τρικάλων, στη διαμαρτυρία και τις καταγγελίες του “Φυσάει Κόντρα” για το πάρκο Ματσόπουλου. Η διά του αντιδημάρχου Επικοινωνίας Θαν. Ξάφου επιστολή, αναφέρει ότι δεν υπήρχε αυτοφυές γκαζόν στην περιοχή της παρέμβασης (κι όμως… υπήρχε), ότι την περίοδο των βροχών δεν θα έπρεπε να υπάρχουν χώμα και πέτρες (χωρίς να λέει, γιατί τοποθετήθηκε… χώμα) και ότι ο χώρος είναι πιο προσβάσιμος την περίοδο κορύφωσης της επισκεψιμότητας (με το… χώμα). Επίσης, αρχίζει να επανέρχεται η γνωστή τακτική: όποιος ασκεί κριτική στα “ξωτικά”, δεν συμπλέει με την ανάπτυξη της πόλης. Επισημαίνει, δε, την αναφορά της παράταξης στα οικονομικά συμφέροντα. Κι αυτό, φυσικά, είναι ένα επίμαχο θέμα.
Προφανώς, θα υπάρξει ανταπάντηση από την παράταξη. Επιτέλους, “άνοιξε” ο διάλογος.

Η απάντηση

Είναι απολύτως σεβαστή και επιβεβλημένη η ενεργοποίηση και διαμαρτυρία πολιτών και δημοτικών παρατάξεων σε κινήσεις και παρεμβάσεις που καταπατούν το δημόσιο χώρο ή εξαφανίζουν πνεύμονες πρασίνου στην πόλη. Είναι όμως μια τέτοια, η παρέμβαση στο Μύλο Ματσόπουλου; Προφανώς και όχι!
Στο χώρο που τοποθετήθηκαν τα αδρανή υλικά δεν υπήρχε αυτοφυές πράσινο που ξεριζώθηκε παρά μια ανισόπεδη έκταση με χώμα και πέτρες που την περίοδο των βροχών γίνεται λίμνη νερού και λάσπη. Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης αλλά αντίθετα γίνεται πιο προσβάσιμος ο χώρος πόσο μάλλον όταν λειτουργεί ο Μύλος των Ξωτικών και η επισκεψιμότητα στο χώρο κορυφώνεται. Στην ανακοίνωση του Φυσάει κόντρα γίνεται λόγος για θυσία του Μύλου Ματσόπουλου σε οικονομικά συμφέροντα. Ποια είναι αυτά; Ξεκάθαρα και με ονοματεπώνυμο!
Δεν δραστηριοποιούνται στο Μύλο των Ξωτικών επιχειρηματίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία τρικαλινοί;
Η εμπορική εκμετάλλευση των περιπτέρων δεν γίνεται ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση της e-trikala;
Το σύνολο των συναλλαγών δεν σας γνωστοποιείται στο Δ.Σ. της e-trikala που συμμετέχετε ως παράταξη;
Τέλος, εκτός από την διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που σωστά υπερασπίζεστε, σε άλλες περιπτώσεις, ως παράταξη αναφορά
δεν έχετε στην ανακοίνωση (γεγονός που το αποσιωπάτε συστηματικά και από το Δημοτικό Συμβούλιο)για τα πολλαπλά οφέλη της περιοχής μας και γενικότερα αν είστε υπέρ της διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών. Αν ναι, ελάτε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που θα προκύπτουν και προτείνετε δράσεις που θα βελτιώσουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αν όχι, ξεκαθαρίστε το στους τρικαλινούς δημότες.

Ξάφος Αθανάσιος Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας
Δήμου Τρικκαίων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή