Ο Δήμος Τρικκαίων για την ημέρα ατόμων με αναπηρία Reviewed by Momizat on .    Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες που δόθηκαν  για την  εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των αναπήρων, αλλ    Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες που δόθηκαν  για την  εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των αναπήρων, αλλ Rating: 0

Ο Δήμος Τρικκαίων για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

Ο Δήμος Τρικκαίων για την ημέρα ατόμων με αναπηρία

   Η 3η Δεκέμβρη καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα ΑμΕΑ για να μας υπενθυμίζει τους αγώνες που δόθηκαν  για την  εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των αναπήρων, αλλά και για να μας ευαισθητοποιεί ως κοινωνία απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα.

Οι άνθρωποι που ανήκουν στο λεγόμενο «αναπηρικό κίνημα» έχουν ανάγκη  από υποδομές , πρόνοια και  αποδέσμευση από προληπτικές και ρατσιστικές συμπεριφορές. Το ζητούμενο δεν είναι να υπάρξει ειδική μεταχείριση των ΑμΕΑ, αλλά ισότιμη μεταχείριση .

Οφείλουμε, ως κοινωνία και ως πολιτεία, να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις μας έναντι των ΑμΕΑ και να εργαστούμε προς την κατεύθυνση  της δημιουργίας εκείνων των προϋποθέσεων που θα τους επιτρέψουν  να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή. Ο Δήμος Τρικκαίων μέσα από τις δομές του ( Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας , δομές της Δ.Ε.Κ.Α.) υλοποιεί σειρά προγραμμάτων και δράσεων που έχουν ως σημείο αναφοράς τα ΑμεΑ ( προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης , οικονομικής στήριξης, παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης , παροχής συνολικής υποστήριξης ). Παρά ταύτα, αντιλαμβανόμαστε ότι

ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε ακόμη είναι μακρύς και δεσμευόμαστε πως θα εργαστούμε όχι για την παθητική αρωγή των ΑμΕΑ αλλά για την ενσωμάτωση και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία .

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου

Κοιν. Μέριμνας & Υγείας

ΣΤΑΥΡΟΥ   ΤΡΑΓΑΝΗ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή