"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.5 C
Trikala

Ο Δήμος Τρικκαίων στο δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ένα Δίκτυο με ουσιαστικό σκοπό και πραγματικούς στόχους εντάχθηκε ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων (Δ.Ε.Π.Π.), το οποίο αποτελεί έναν συνεκτικό δεσμό 9 Δήμων της χώρας. Σκοπός του, η έμφαση στις «πράσινες» πολιτικές. Δηλαδή, στις πολιτικές που σχετίζονται και αφορούν άμεσα σε τρόπους αύξησης του πράσινου. Ένα δεύτερο επίπεδο αφορά στην εφαρμογή και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας εκπροσώπησαν τον Δήμο μας, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κοζάνης, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014. Επίσης μετείχαν, οι εξής Δήμοι:

· Δήμος Αλεξανδρούπολης, Αντιδήμαρχος Ι. Φαλέκας

· Δήμος Θεσσαλονίκης, Αντιδήμαρχος Κων/νος Ζέρβας

· Δήμος Ιωαννίνων, Αντιδήμαρχος Δ. Κατιρτσίδης

· Δήμος Κέρκυρας, Αντιδήμαρχος Β. Καββαδίας

· Δήμος Κοζάνης, Δήμαρχος Λ. Ιωαννίδης και Αντιδήμαρχος Ε. Τασοπούλου

Από τη γενική συνέλευση που ακολούθησε, προέκυψε νέο, πενταμελές Διαχειριστικό Συμβούλιο του Δικτύου, στο οποίο μετέχει ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Τρικκαίων. Πρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης, ενώ μετέχουν ακόμη οι κ. Κων/νος Ζέρβας (Θεσσαλονίκη), Ι. Φαλέκας (Αλεξανδρούπολη) και Δ. Κατιρτσίδης (Γιάννενα).

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης, «Το Δίκτυο Ελληνικών Πράσινων Πόλεων συστάθηκε με πρωτοβουλία 9 Δήμων της χώρας σε συνεργασία με το Γερμανικό πολιτικό ίδρυμα “Χάινριχ Μπελ”. Οι “πράσινες” πολιτικές αποκτούν σύνθετο περιεχόμενο και μπορούν να μετατραπούν σε καίριο ανταγωνιστικό και αναπτυξιακό εργαλείο και η συμβολή του Δικτύου στην κατεύθυνση αυτή είναι καταλυτική. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, ενώ τα σύνθετα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων απαιτούν γενναίες και καινοτόμες λύσεις».

Η συνάντηση θεμελιώθηκε στις βάσεις εποικοδομητικής διαβούλευσης για τα μείζονα θέματα “πράσινης” αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής πολιτικής και εκδηλώθηκε η κοινή βούληση και επιθυμία όλων των παρευρισκομένων για στενότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ταυτοχρόνως, αποφασίστηκε η δημιουργία συνεργειών και κοινών δράσεων, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, ώστε να βελτιωθεί, έμπρακτα, η ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Η εδραίωση του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα τού στρατηγικού σχεδιασμού για τις “πράσινες πόλεις” και, επομένως, απαιτείται η ενίσχυσή του. Η επόμενη συνάντηση των μελών του Δικτύου καθορίστηκε να φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Από το γραφείο Τύπου

SONY DSC

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης