"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Ο Δήμος Τρικκαίων τιμά το Πολυτεχνείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η νεολαία του Δήμου Τρικκαίων και δη οι μαθητές, είναι οι πρώτοι που μπορούν να διδαχθούν από τα μηνύματα της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο, πριν 41 χρόνια. Ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνει φέτος μια διαφορετική εκδήλωση, πέραν της επίσημης στην κεντρική πλατεία. Μετά από επαφές με το Αρχείο Δημόσιας Τηλεόρασης, εξασφάλισε την προβολή δύο ντοκιμαντέρ. Το πρώτο, διάρκειας 28 λεπτών έχει τίτλο «Οι δημοσιογράφοι προτείνουν: Πολυτεχνείο», με αφηγήσεις ποιητών και αρχειακό υλικό. Το δεύτερο, διάρκειας 14 λεπτών, έχει τίτλο «Πολυτεχνείο: ντοκουμέντο με τον φακό του Ολλανδού κινηματογραφιστή Αλμπερτ Κούραν», στον οποίο κυρίως οφείλονται τα πλάνα από τα γεγονότα της εξέγερσης.
Και τα δύο ντοκιμαντέρ εξασφαλίστηκαν αποκλειστικά για τη νεολαία του Δήμου Τρικκαίων και τους μαθητές όλων των σχολείων, αλλά και για όποιον άλλον επιθυμήσει να τα παρακολουθήσει.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικά σχήματα της πόλης, το ένα εκ των οποίων ήταν πρωτοπόρος στα μουσικά δρώμενα, πριν από 25 χρόνια περίπου.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η δωρεάν αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, στις 12:15 της Δευτέρας 17 Νοεμβρίου.
Ο Δήμος Τρικκαίων διοργανώνοντας την εκδήλωση με τη συναρμοδιότητα των αντιδημαρχιών Νεολαίας – Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού και Προγραμματισμού – Ανάπτυξης, επιδιώκει να προσφέρει υλικό στους προβληματισμούς που θέτει η νεολαία και στα ζητήματα που από τόσο μικρή ηλικία καλείται να αντιμετωπίσει. Ειδικά με την εκδήλωση αυτή, που αφορά το ορόσημο της θυσίας και του ανιδιοτελούς αγώνα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ο Δήμος επιχειρεί να συνδέσει τρεις γενιές: τη γενιά του Πολυτεχνείου, τη γενιά των διοργανωτών και τη γενιά του μέλλοντος τους Δήμου μας. Είναι η αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών που στοχεύουν, εκτός από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, στην απόκτηση πολύπλευρων εμπειριών και ερεθισμάτων από τη νεολαία του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης