"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Ο Δήμος Τρικκαίων χρειάζεται μια νέα αφετηρία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ημέρες με ένα προεκλογικό δελτίο τύπου ο Δήμος Τρικκαίων μας ενημέρωνε για τις δράσεις προς τους πληγέντες συμπολίτες μας.
Αν αφήσουμε στην άκρη… αυτονόητες διεκδικήσεις και μέτρα, αλλά και προεκλογικές επικοινωνιακές ατάκες, φτάνουμε προς το τέλος όπου διαβάζουμε μία επανάληψη των κυβερνητικών εξαγγελιών για την αναθεώρηση και τον επανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ. Μόνο που στην όλη εικόνα αυτή τη φορά φαίνεται πως ο Δήμος είναι ο μπροστάρης. (Αναφέρεται στο δελτίο ότι «με εισήγηση του Δημάρχου Τρικκαίων, κατόπιν αλλεπάλληλων συσκέψεων, με βάση την κατάσταση που διαμορφώθηκε, ο Δήμος αναλαμβάνει να στηρίξει ξανά την κοινωνία»).
Όμως, λίγες μέρες πριν ακούγαμε την κυβέρνηση να εξαγγέλλει περίπου τα ίδια μέτρα και πως αυτή θα έχει τον πρώτο λόγο.
Με απλά λόγια, παρά την καταστροφή, παρά την ανάγκη να προχωρήσουμε σοβαρά και με σχέδιο στην επόμενη μέρα, ορισμένοι συνεχίζουν να λειτουργούν με λογικές του χθες, με λογικές Μαυρογιαλούρου. Λες και δεν άλλαξε τίποτα.
Στο ίδιο σκηνικό όπου Δήμος, Περιφέρεια και Υπουργεία αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ανακοίνωναν τα ίδια έργα, όπου ανάλογα με τον συντάκτη του ενημερωτικού δελτίου, δινόταν και τα… εύσημα.
Αν αυτό που επιζητούν είναι τα εύσημα, μπορούν να τα κρατήσουν. Οι πολίτες, όμως, θέλουν σοβαρότητα, σχέδιο, προγραμματισμό. Θέλουν μία ισχυρή δημοτική αρχή, που θα σέβεται τον πολίτη και θα του απευθύνεται με ειλικρίνεια και κυρίως θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες της.
Ο Δήμος Τρικκαίων έχει δικαίωμα σε μία νέα αρχή. Να ξεκινήσει από μία νέα, φρέσκια, αφετηρία, με τον Γιώργο Ηλιάδη και το συνδυασμό «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε».
Λώρεν Κασσοπούλου
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος
με το συνδυασμό «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε»
του Γιώργου Ηλιάδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης