"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο Δήμος Φαρκαδώνας προχωράει σε πράξεις και υλοποιεί τα σχέδιά του

lafarm

Σχετικά άρθρα


Yπεγράφη τις προηγούμενες μέρες -λίγο πριν την εκπνοή του 2019 συγκεκριμένα η σύμβαση για το πρόγραμμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ένα ζήτημα που τόσο πολύ έχει ταλαιπωρήσει όλους τους Δημότες της περιοχής κατά διαστήματα.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Δημου Φαρκαδώνας και της αναδόχου κτηνιάτρου κ. Μαρκέλλας Χασιώτη, που διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στα Τρίκαλα .

Mε τον τρόπο αυτό επισημοποιείται η έναρξη του προγράμματος του Δήμου Φαρκαδώνας για τη διευθέτηση του ζητήματος των αδέσποτων ζωων.


Το πρωί της Παρασκευής, 3.01.2020 στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας, ο Δήμος Φαρκαδώνας συγκαλεσε σύσκεψη της πενταμελούς επιτροπής που έχει οριστεί ως υπεύθυνη για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει σχετικά με τα αδέσποτα ζώα στην περιοχή, παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου, Βαγγέλη Κοσμά και Σπύρου Αγναντή, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, καθώς επίσης και της ιδιώτη κτηνιάτρου κ. Μαρκέλλας Χασιώτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαρκαδώνα αδέσποτα

Με αφορμή το κρούσμα δαγκώματος που σημειώθηκε στην κεντρική πλατεία της Φαρκαδόνας από ένα σκύλο σε ένα κοριτσι συζητήθηκε το πώς μπορούν να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον και τέθηκαν οι βάσεις για την έναρξη του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα, καθώς και τις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθηθούν για τη σωστή υλοποίησή του.


Ειδικότερα, τα ζώα θα περισυλλέγονται από ειδικό συνεργείο του Δήμου και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο κτηνιατρείο της αναδόχου κτηνιάτρου, όπου στο κάθε ζώο θα πραγματοποιείται αρχικά κλινική εξέταση και στη συνέχεια στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση, τοποθέτηση microchip και καταγραφή σε αρχείο.

Στη συνέχεια, τα ζώα, μετά την ανάρρωσή τους, θα αφήνονται ελεύθερα σε χώρο όπου θα υπάρχουν ταΐστρες και ποτίστρες με άφθονο νερό και φαγητό, όπου όπως πιστεύεται θα είναι δυνατόν να ελέγχονται και να παρακολουθούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαρκαδώνα αδέσποτα


Ταυτόχρονα, το κάθε ζώο θα προωθείται από υπεύθυνους του Δήμου με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για υιοθεσία.


Ο Δήμος Φαρκαδόνας απευθύνει έκκληση τόσο στους υπαλλήλους του Δημαρχείου, όσο και στους Δημότες της περιοχής για εθελοντική βοήθεια-προσφορά στο σημαντικό αυτό έργο με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας- είτε στη φροντίδα των υπό ανάρρωση ζώων, είτε στη σύλληψη και στη συγκράτησή τους προκειμένου να μεταφερθούν στον κτηνίατρο ή στο αναρρωτήριο αργότερα, είτε στην προσπάθεια που θα γίνει για υιοθεσία, είτε ακόμη και στη διευθέτηση του πληθυσμού των αδέσποτων και όποιων προβλημάτων προκύπτουν στις επιμέρους γειτονιές.

H ελάχιστη προσφορά του καθενός είναι πολύτιμη και τα αδέσποτα είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους!
Επιπλέον, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του κοινού με το Δήμο, όπου θα δίνονται πληροφορίες σχετικά με αδέσποτα ζώα, με τον πληθυσμό τους ή με διάφορα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν οι Δημότες, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει πιο εύκολα στη διαχείριση και την περισυλλογή τους.

Αποφασίστηκε, επίσης, η διενέργεια ομιλιών και εκδηλώσεων σε σχολεία και τοπικούς φορείς και συλλόγους σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων που θα εχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σε ένα θέμα που-είτε λίγο είτε πολύ- μας αφορά όλους.


Τέλος, αφέθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο- ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καταφύγιο ζώων-κυνοκομείο σε συνεργασία με διπλανούς Δήμους ή μόνο από το Δήμο Φαρκαδόνας εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό-ένα θέμα το οποίο ο Δήμαρχος δεσμέυτηκε
να θέσει στο προσεχές Δημοτικό συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης