"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.6 C
Trikala

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας αρχίζει απεργία πείνας για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού….

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε απεργία πείνας αποφάσισε να προχωρήσει ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας με αφορμή τη μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές της Κασαββέτειας. Στην επιστολή του μιλάει για πρωτοφανή μεθόδευση απέναντι του και διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι στο έγγραφο που του επιδόθηκε για τη μεταγωγή του από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, φαίνεται ότι μετάχθηκε και στον Κορυδαλλό ώστε να τηρηθεί «αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές»….

Σύμφωνα με τον ίδιο «στη μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές». «Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας» σημειώνει.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές».

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση.

Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί , με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί , όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας. Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν , και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή».

Παρέμβαση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καταγγέλει ότι προσπαθούν να «εξοντώσουν» τον καταδικασθέντα για τη 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της οικογένειας Μητσοτάκη σχετικά με τη μεταχείριση του κρατουμένου, την άρνηση να του χορηγηθεί άδεια αλλά και τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

«ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ

Το πιο μοχθηρό  εκδικητικό της πρόσωπο δείχνει η κυβέρνηση  στον κρατούμενο  Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά από 18 χρόνια φυλακής. Δεν αρκείται στην  ανερυθρίαστη αλλοίωση του σωφρονιστικού συστήματος και του πλαισίου έκτισης ποινών, με αντισυνταγματικές, φωτογραφικές διατάξεις, που μόνο σκοπό έχουν να χειροτερέψουν την θέση του ενός (κι ας παίρνει η μπάλα και κάποιους άσχετους– κρατούμενοι είναι… δεν πειράζει) και να κάνουν αφόρητες τις συνθήκες  της ζωής του,

– Δηλώνοντας δημόσια και επανειλημμένα, ακόμη και μέσα στη Βουλή ότι νομοθετούν ειδικά για τον συγκεκριμένο κρατούμενο,

–  Στραγγαλίζοντας το δικαίωμα στην άδεια για να μην μπορεί να χωρέσει σ’ αυτό, – όπως έχουν δεσμευτεί, πλήττοντας αδίστακτα και πολλούς άλλους κρατούμενους που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα άδειας,

–  Αποστεώνοντας  τις διατάξεις για τις αγροτικές φυλακές, προκειμένου να τον εκδιώξουν από αυτές, και μάλιστα με απανωτές διορθώσεις ακόμη και λίγο πριν την τελική ψήφιση τους μέσα στη Βουλή, προκειμένου να πετύχουν τον δηλωμένο σκοπό τους.

Αλλά προχωράει στην  καταπάτηση των ίδιων των  νόμων που αυτή  κατασκεύασε για να  μπορέσει να  ικανοποιήσει  το σχέδιο,  εδώ και τώρα, την ίδια στιγμή που μένει ψυχρά  αδιάφορη  για τα πραγματικά προβλήματα των φυλακών που απειλούνται , αν δεν  μαστίζονται,   από την πανδημία και την αβεβαιότητα, αφημένες στην τύχη τους  (κρατούμενοι είναι…δεν πειράζει..) .

Έτσι : – Ο Δ.Κ. μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού αντί για τον Κορυδαλλό όπως επέβαλε ο νόμος που  αυτοί οι ίδιοι έφτιαξαν, – Η σχετική διαταγή δόθηκε από την κα Νικολάου, την εμπορικολόγο γενική γραμματέα  αντεγκληματικής πολιτικής,  κατά παράβαση των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα  που  προβλέπουν μεταγωγή με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών  (ΚΕΜ), και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις με απόφαση  του  Γ.Γρ.,  η οποία και πάλι απαιτεί  την άμεση έγκριση από την ΚΕΜ, –  Η  γενική γραμματεία ενημέρωσε τον κρατούμενο ότι υπήρξε απόφαση της ΚΕΜ με την οποία μετήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού (!!!),  αλλά με συνεχόμενη απόφαση της κ. Νικολάου μετήχθη (στη συνέχεια προφανώς) στον Δομοκό,  ξεπερνώντας κάθε όριο ειρωνείας,

–  Καμία από τις αποφάσεις που αφορούν την μεταγωγή δεν του έχει επιδοθεί και  η γενική γραμματεία αρνείται να χορηγήσει αντίγραφα,

–  Ο Δ.Κ. μετά από 18 χρόνια μεμονωμένης κράτησης οδηγήθηκε σε κελί λίγων τετραγ. Μέτρων, σε συνθήκες ασφυκτικές για  3 άτομα,

–   Ο Διευθυντής της φυλακής, σαδιστικά, τον κάλεσε να κάνει υπομονή μέχρι να γίνει ο Δομοκός   «φυλακές τύπου Γ», οπότε και θα κρατείται μόνος του! Την ίδια στιγμή, ενεργώντας προφανώς στο ίδιο πλαίσιο και με το ίδιο πνεύμα,   αν όχι με ρητές επιταγές, Επανάληψη της δίκης της 17Ν  διέταξε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας !!!!, καλούμενο να  αποφασίσει σε μία υπόθεση ρουτίνας, αίτησης συγχώνευσης ποινών για τον Δ.Κ., κρίνοντας ανεπαρκή την  απόφαση  του 5μελους Εφετείου που τον καταδίκασε,  για ασήμαντο λόγο  και αναβάλλοντας επ’ αόριστο την συγχώνευση, προκειμένου να  ξαναγίνει η δίκη !!!! και να διορθωθεί η απόφαση. Κάτι που είναι πρακτικά αδύνατο, με αποτέλεσμα να αποκλείεται ο κρατούμενος  από  ευεργετικές διατάξεις που έχουν εφαρμογή σε όλους ανεξαίρετα τους κρατούμενους  και  να απειλείται με πρόσθετα χρόνια φυλακής, ενάντια στο νόμο. Η μαύρη σκιά του μίσους της οικογένειας που κυβερνά τη χώρα, στραγγαλίζει αυτό που λέγεται  «ανεξάρτητο»  δικαστικό σύστημα, με αυταρχικές επιταγές και  παράλογες  απαιτήσεις, που εξευτελίζουν την περιβόητη «διάκριση  των εξουσιών»,  κουρελιάζουν  κατακτημένα  δικαιώματα και «εγγυήσεις» , για να ικανοποιηθεί η δηλωμένη εμπάθεια  της οικογένειας και  των  παλαιόθεν αλλά και  όψιμα ακροδεξιών  συνοδοιπόρων  υπουργών της, απέναντι στο κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που θέλει ακόμη να ανασαίνει και με στόχο να οδηγήσει τον  Δ.Κ σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Εμείς δεν έχουμε πάρα να το φωνάξουμε για μια φορά ακόμη: αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει σιωπηλούς. Δεν μπορούμε να το δεχτούμε . ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ. ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο επαναστάτης κατά της αστικής δημοκρατίας, επικαλείται το “κράτος δικαίου”? Τα θύματα του τι μπορούν να επικαλεστούν από τον τάφο τους?

  2. Αναρωτιέμαι αν το ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ θα υπερασπιζόταν ποτέ τον Καλαμπόκα, τον Ρουπακιά ή τον Κορκονέά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης