"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

39.2 C
Trikala

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου είναι κουβαρντάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο επι εννιά χρόνια Δήμαρχος μέσα απο την σημερινή ανάρτηση του και ταυτόχρονα αναδρομή έχει να μας δείξει το ενα και μοναδικό , ολοκληρωμένο εργο απ’όλα τα έργα του ΕΣΠΑ των οποίων η τύχη τους αγνοείται . 61% είπαμε; 

Δημήτρης Παπαστεργίου :

Πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε την Κυριακή;
“Μα αφού όλοι είναι ίδιοι, αφού τίποτε δεν αλλάζει, θα πάμε και θα τους μαυρίσουμε όλους μπλα μπλα μπλα”.
Είναι αυτός ο ρόλος των ευρωεκλογών όμως;
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, ποδήλατο, segway, οδός και δρόμος

Και η αλήθεια είναι πως (και) αυτές οι ευρωεκλογές δεν κύλησαν με ευρωπαϊκό λόγο, έγιναν προέκταση των εθνικών εκλογών με τις ίδιες αντιπολιτευτικές κορώνες και φράσεις κλισέ. Τείνουν να γίνουν μια “επίσημη” δημοσκόπηση που θα μας απασχολήσει για καμιά βδομάδα και μετά θα μπούμε στην… “λειτουργία καλοκαιριού”.


Όμως η Ευρώπη είναι εδώ, είναι γύρω μας, αλλάζει τη ζωή μας και πρέπει να τη στηρίξουμε με εκείνους που θέλουν, ξέρουν και μπορούν.


Σήμερα είμαι στα Τρίκαλα και βλέπω πόσο τόσο το ΕΣΠΑ αλλάζει την πόλη μου, εδώ δίπλα στον Ληθαίο και τη φοβερή ανάπλαση που ολοκληρώνεται.


Βλέπω την προσπάθεια που καταβάλει η πόλη μαζί με άλλες 5 ελληνικές πόλεις -μέσω της πρωτοβουλίας για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις- να αποδείξει ότι το παιχνίδι για το κλίμα δεν είναι χαμένο, αρκεί να το παλέψουμε οργανωμένα. Και πάντα με την υποστήριξη της Ευρώπης.


Παρακολουθώ πόσο σημαντικά ήταν τα προγράμματα που έτρεξαν με ευρωπαϊκούς πόρους, για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, των ανθρώπων με αναπηρίες, όλων.


Καθημερινά στο Υπουργείο αντιμετωπίζουμε όλο και περισσότερες προκλήσεις για μια νέα ψηφιακή δεκαετία σε μια νέα ψηφιακή Ευρώπη. Η μοναδική (σε παγκόσμιο επίπεδο) ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για το Ai-Act, τη δράση για την τεχνητή νοημοσύνη, οι κοινές δράσεις για το DSA και τις ψηφιακές υπηρεσίες, οι πρωτοβουλίες για την παραπληροφόρηση και την κυβερνοασφάλεια, θέλουν μια Ευρώπη ενωμένη γύρω από ψύχραιμες, μετριοπαθείς φωνές.


Σε αυτή την Ευρώπη, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια χάρη στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Kyriakos Mitsotakis, έχει πλέον φωνή, ρόλο και λόγο. Είναι εκεί ως πρωταγωνιστής και όχι ως απλώς θεατής, περνώντας θέσεις και απόψεις για την Ελλάδα και τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα.


Και αυτό δεν πρέπει να το σπαταλήσουμε, σκεπτόμενοι ελαφρά τη καρδία ότι δεν υπάρχει λόγος να πάμε να ψηφίσουμε.


Γιατί η Ευρώπη είμαστε εμείς και μας αφορά. Πρέπει να τη στηρίξουμε, πρέπει να ψηφίσουμε.

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΓΗ;;; ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ!

  • Έκπτωση εργολάβου λέγεται.
   Τα δικαστήρια για αυτό θα διαρκέσουν 10 χρόνια.

   Ο τέως Δήμαρχος εξασφάλισε ρεκόρ κονδυλίων για την πόλη.
   Αλλά από κρατικές διαδικασίες Ελληνικού δημοσίου, τι περιμένεις.
   ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις παντού!

 2. Σωστά! Για όλ αυτά τα φοβερά έργα της πόλης ( δρομοι, σκαψίματα, ατελείς πλατείες, χαμένες στην τυχη τους συνοικίες, ενέργεια στα υψη, ρεύμα ακόμη πιο ψηλά, ηλεκτρικά ποδήλατα που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δε βοηθουν την υγεία, μη επανδρωμένα σκάφη στην εξυπηρέτηση των πολιτών , που τα ακούμε και δεν τα βλέπουμε, οργανωμενα νοσοκομεία ( γιατί απεργουν οι γιατροί ) , λιγοτερη γραφειοκρατία, δημόσιο στη θεση του και οχι στα παγκακια , δημοκρατία ( πρωτα απο τους θεσμούς) και άλλα πολλά, βεβαίως με κορυφή την όμορφη ανάπλαση του ποταμού που οδηγεί στη φοβερή κατα φαντασίαν, εδω και πολυυυ καιρο κεντρική πλατεία , όλοι μα ΟΛΟΙ πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε και να καταψηφισουμε . Ας γίνουμε Ευρώπη και Ευρωπαιοι πολίτες με συνειδηση, κοινωνική και πολιτική , με απαίτηση των δικαιωματων μας ..ΜΑΥΡΟ στα επιδοματα, μαυρο στο σανό , Μαύρο σε αυτούς που μας το πουλάνε απλόχερα

 3. Όποιος θέλει να παλέψει για το κλιμα ας ζητήσει την απαγόρευση πτήσεων παγκοσμίως, με διαφορά η πιο ρυπαινουσα δραστηριότητα.

  • Λάθος, μπορεί να ρυπαίνουν πολύ ως μονάδα, αλλά oι πτήσεις συνολικά δεν είναι ούτε 2% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, ενώ πχ οι οδικές μεταφορές είναι 12%

 4. Κλιματικά ουδέτερη πόλη τα Τρίκαλα. Αρκετά εύκολο. Ξυρίζεις τον Προφήτη Ηλία από τα δέντρα καί φυτεύεις ανεμογεννήτριες. Τι όχι; Μετά γιά οικονομία βάζεις τα πτερύγια γιά παγκάκια, όπως στον Μύλο. Πάντα πρωτοπόρα τα Τρίκαλα…

 5. Στο μόνο που είμαστε έξυπνη πόλη είναι να τρώνε τα χρήματα .ηλεκτρικά οχήματα μουφα ίντερνετ μουφα .κάναν τον ίδιο πεζόδρομο πεζόδρομο ξ πλατεία 3 χρόνια κοντά στα αζητητα.ο μύλος αφού είδανε κόνομα τα καλύτερα περίπτερα του δήμου παντού πρόχειρα έργα οι κλήσεις φουλ .μες στην πανδημία μπλοκαρανε λογαριασμούς ο Παπαστεργίου ο πονηρός .τώρα για τον Σακκά δεν έχω να πω κάτι ότι του λένε κάνει αν και συμπαθής για μένα κατά τα άλλα ΝΔ…και καλά αυτοί δεν είδα και κανέναν μας να αγανακτεί όλοι φρέντο και παραλία Ασκληπιού .Συμπέρασμα καλά σας κάνουν και σας γλεντανε ραγιάδες.

 6. Ο πρώην δήμαρχος και οι ομοιδεατες του, είναι κλώνοι της ίδιας “Ντόλι ”
  Συντήρηση, διαιώνιση του Νεποτισμου ,και έργων “βιτρινας ”
  Το ξανατονιζω, πως η μόνη Θεσσαλικη πρωτεύουσα νομού, που δεν ευτυχισε να δει ικανό δήμαρχο, είναι τα Τρίκαλα!

 7. Αστειότητες για καθυστερημένους ψηφοφόρους!
  Από αυτούς τους ψηφοφόρους τέτοιοι πολιτικοί θα βγουν. Τι άλλο θέλουν τα Τρίκαλα;

 8. ΟΤΑΝ τα έγραφα το 2017-2018 ότι ο Παπαστεργίου ήταν κακοδιαχειριστής και πλανάει τον κόσμο και έδινα και τεκμήρια, με έφτυναν και όλοι ορκίζονταν στο όνομά του. Ο ίδιος μάλιστα με ψευδώνυμο μέσα στο Facebook αφού του τα έψαλλα (τον κατάλαβα ποιος ήταν από την συζήτηση), με αποκάλεσε «ψεκασμένον»! Ποιός; Ο γαλακτομπουμπούκος που τα βρήκε όλα έτοιμα στην ζωή του, έβριζε εμάς την προηγούμενη γενιά του νομίζοντας ότι είμασταν χαϊβάνια σαν τον ίδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης