"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ο δημόσιος χώρος της πόλης ευτελίζεται   

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

Προηγήθηκε η απόφαση να μετατραπεί η κεντρική πλατεία σε χώρος στάθμευσης πολυτελών αυτοκινήτων βαθύπλουτων νεανίων και η τοποθέτηση μαρμάρινων πινακίδων  της  «χορηγού» εταιρείας στην πιο ιστορική γέφυρα της πόλης, που «κατέβασαν» οι δικαιολογημένες αντιδράσεις των πολιτών.

Ακολούθησε η τοποθέτηση θρησκευτικής πλάκας στην πλατεία του ΟΤΕ χωρίς την συζήτηση και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή το θέλησε άλλη μεγαλόσχημη «χορηγός» εταιρεία και η ηγεσία της τοπικής εκκλησίας, (στη σχετική μας καταγγελία το κατά τα άλλα πολυγραφότατο γραφείο του Δήμου δεν αφιέρωσε ούτε μία αράδα).

Τις προηγούμενες ημέρες ο ευτελισμός του δημόσιου χώρου με βασική ευθύνη της δημοτικής αρχής όχι μόνο συνεχίσθηκε, αλλά εντάθηκε καθώς το «πάρτυ» της σεξιστικής κακογουστιάς και αισθητικής παρακμής, ακόμα και δίπλα στο Δημαρχείο, ακολούθησε η παραχώρηση της κεντρικής πλατείας σε τηλεοπτικό κανάλι για να γίνει στούντιο για τρεις ολόκληρες ημέρες, με σκοπό την μεγαλύτερη προβολή  άλλων  επιχειρηματικών χορηγών, την ίδια ώρα που υπάρχουν και υποδείχθηκαν άλλοι χώροι κατάλληλοι για να διεξαχθεί το «event», (όπως το δημοτικό γήπεδο).

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η δημοτική αρχή και η δημοτική πλειοψηφία τα δύο τελευταία χρόνια επιχειρούν να καλύψουν την απουσία των παρεμβάσεων και των δράσεων τους στην κοινωνία, πίσω από ανάλογου είδους φιέστες και πανηγύρια. Είναι γνωστές οι επιδόσεις της σε αυτόν τον τομέα και δεν το κρύβει άλλωστε (βαρκάδες στο ποτάμι, ημέρες «εθελοντισμού», κ.λ.π.) και εμείς το συνομολογούμε.

Από αυτό όμως το σημείο όμως μέχρι το σημείο να ευτελίζεται όχι μόνο η αισθητική αλλά κυρίως η αποστολή του δημόσιου χώρου σε μια πόλη, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Η κοινωνική πλειοψηφία δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την απαξίωση του δημόσιου χώρου και δεν θα συγχωρήσει άλλα παρόμοια γεγονότα που θίγουν τον πυρήνα της αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη και γενικότερα της πόλης και της τοπικής κοινωνίας.

Τρίκαλα 10 Ιουλίου 2016

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχει ωριμασει ακόμα το παιδί, ούτε έχει απογαλακτιστει από το ακροδεξιο περιβάλλον.
    Άλλοι κάνουν κουμαντο . Όταν το καταλάβει θα είναι αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης