Ο διάβολος φοράει prada Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου jimpap17@yahoo.gr «Ο Διάβολος Φοράει Prada» είναι μία άσχετη με το θέμα μου αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο ομότ Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου jimpap17@yahoo.gr «Ο Διάβολος Φοράει Prada» είναι μία άσχετη με το θέμα μου αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο ομότ Rating: 0

Ο διάβολος φοράει prada

Ο διάβολος φοράει prada

Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου
jimpap17@yahoo.gr

«Ο Διάβολος Φοράει Prada» είναι μία άσχετη με το θέμα μου αμερικάνικη κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λόρεν Γουεϊσμπέργκερ, αλλά ο τίτλος της μου έρχεται συνειρμικά κάθε φορά που διαπιστώνω ότι άνθρωποι που διατείνονται για την πνευματική και σωματική εγκράτεια τους και για την αυταπάρνηση προς τους κοσμικούς πειρασμούς, δεν μπορούν να συγκρατηθούν μπροστά στη δύναμη της εφήμερης ανάδειξης του «εγώ» τους .

Ο κόσμος πέρασε μέσα στα μνημόνια δέκα χρόνια δυστυχίας και καταφρόνιας, εξαθλίωσης και ισοπέδωσης. Με σπάνιες κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις που δυστυχώς επαληθεύουν τον κανόνα, κάποιοι ήταν απόντες.

Και δεν μιλάω για τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες.

Οι ταγοί όμως της ταλαιπωρημένης μας εκκλησίας ασχολήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια περισσότερο με την εξασφάλιση της μισθοδοσίας τους, με προσκυνήματα και λιτανείες σε αμφίβολης θεολογικής σημασίας τάματα, με την παρουσία τους σε κοινωνικές εκδηλώσεις («κοπή την πίττα» το λένε στο χωριό μου), ενδιαφέρθηκαν περισσότερο με
την οικοδόμηση ναών και παρεκκλησιών και εύκολα κηρύγματα από τους άμβωνες, για
την «Μακεδονία που είναι μία – Μην παραχαράσσετε την ιστορία» και μισαλλόδοξα
μηνύματα για τους αλλόθρησκους πρόσφυγες που θα κατακλύσουν την επικράτεια αλλοιώνοντας τα ήθη, τα έθιμα και τα πιστεύω του Χριστεπώνυμου λαού μας.

Και δυστυχώς δεν αναφέρομαι μόνο σε φασιστοειδή και μισάνθρωπους πρώην βασανιστές του ΕΑΤ-ΕΣΑ που μετά έγιναν και επίσκοποι γιατί με το ξύλο δεν έβγαινε μεροκάματο στην μεταπολίτευση.

Οι παρεμβάσεις μιας ομάδας ανθρώπων που θέλουν να ισχυρίζονται ότι είναι πνευματικοί ιεράρχες και κυρίως «ποιμένες» μιας ολότητας δεν θα κριθούν ούτε στις σελίδες των κοσμικών, ούτε από τα φλας των φωτογράφων.

Θα κριθούν εκεί που η πείνα και η δυστυχία αλλοιώνουν τις συμπεριφορές και τις επιθυμίες της ανθρώπινης ύπαρξης, για
όλα αυτά για τα οποία σταυρώθηκε ο Ναζωραίος, όχι για αυτά που τον σταύρωσαν.

(Η ιστοσελίδα ΤΡΙΚΚΗPRESS φιλοξενεί, αλλά δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τα όσα διατυπώνει η
στήλη και για αυτό παρέχει στους αναγνώστες της τη δυνατότητα αντίκρουσης και σχολιασμού των
απόψεων που εκφράζονται εδώ.)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή