"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Ο δικός μου Αριστερός ίσως ακόμα δεν έχει γεννηθεί!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Zoi
Και επειδή πολύς και βασανιστικός λόγος γίνεται για το τι είναι Αριστερός και Αριστερή ιδεολογία. Τα πράγματα είναι απλά και θα σας πω τη δική μου ταπεινή γνώμη, που ίσως και να ταυτίζεται με τη δική σας. Αριστερός για μένα είναι εκείνος που είναι κοντά στη δυστυχία και τον πόνο του συνανθρώπου του. Που αγωνίζεται για τα προβλήματα των άλλων, ακόμα κι αν εκείνος είναι καλά. Δεν κάνει διακρίσεις σε χρώμα, φύλο και φυλή και σέβεται την πίστη και τις πεποιθήσεις του γείτονα.

Δεν έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν προέρχεται αποκλειστικά από ”κύκλους κυκλώματα και παρέες” μέσα ή έξω από τη χώρα. Απεχθάνεται τους μηχανισμούς και τα κονέ και αγωνίζεται με ήθος, χωρίς να βγει να κάνει σημαία τον αγώνα του και να περιμένει με τη σημαία αυτή να σκαρφαλώσει σε μία καρέκλα, για να ”μας σώσει”. Τους είδαμε και τους χαρήκαμε τους ”σωτήρες” μας, την είδαμε την προκοπή μας!

Αριστερός είναι εκείνος που δεν έχει ”δικούς του” και δεν κόπτεται να τους βολέψει, για να ριζώσει στην εξουσία. Έχει πλήρη συνείδηση τι γίνεται γύρω του και οι ευαίσθητες κεραίες του πιάνουν και το πιο βουβό παράπονο του εργάτη το πρωί ή του άνεργου πατέρα, γιατί δε ζει στη δική του εύφορη κοιλάδα.

Τον δικό μου Αριστερό τον φαντάζομαι μαχητή, με πείσμα και δύναμη, αλλά και με όνειρα μέσα στη νύχτα. Μα θέλει και παρέα, για να ονειρεύεται και υποφέρει, όταν οι άλλοι δε μπορούν! Ο δικός μου Αριστερός γνωρίζει ότι είναι όλα δύσκολα και ότι ο κόσμος δεν αλλάζει εύκολα, αλλά δε θα τα παρατήσει ποτέ. Και κάνει διαπραγματεύσεις σκληρές, μα μέσα του κάποιες φωνές και κάποιες αξίες είναι αδιαπραγμάτευτες. Ο δικός μου Αριστερός δίνει αγώνα να παραμείνει άνθρωπος….
Zωή Χατζηθωμά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης