Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τις λαϊκές αγορές Reviewed by Momizat on . Με αφορμή την ολοκλήρωση χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» που φέρνει Με αφορμή την ολοκλήρωση χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» που φέρνει Rating: 0

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τις λαϊκές αγορές

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» για τις λαϊκές αγορές

Με αφορμή την ολοκλήρωση χθες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής του ν/σ του Υπουργείου Ανάπτυξης «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος» που φέρνει τα πάνω-κάτω στις λαϊκές αγορές και εάν ψηφιστεί από την Ολομέλεια καταδικάζει στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών –οι οποίοι ξεκίνησαν από χθες απεργία-, ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» τονίζει τα ακόλουθα:

 

Μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο, το Υπουργείο Ανάπτυξης, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, φέρνει για 3η φορά και μεγάλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών αλλά και νέα εξοντωτικά πρόστιμα στους παραγωγούς και πωλητές που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Στη Θεσσαλία, στον κλάδο αυτό δουλεύουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που θα βρεθούν “στον αέρα” αν περάσει το νομοσχέδιο.

Ξανά με πρόσχημα τη διαφάνεια και την “τακτοποίηση”, η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί ο ρόλος των Λαϊκών Αγορών προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης (Σούπερ Μάρκετ) με δυσμενή αποτελέσματα τόσο για τον παραγωγό όσο και για τον καταναλωτή. Είναι φαιδρό και μαζί εξοργιστικό ότι και πάλι το Υπουργείο Ανάπτυξης, χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για την επιβολή των αλλαγών τη βελτίωση των συνθηκών για τους παραγωγούς-πωλητές. Άλλωστε, το σύνολο των ομοσπονδιών, συλλόγων και σωματείων που τους εκπροσωπούν έχει ταχθεί ενάντια σε όλες αυτές τις τροποποιήσεις, αντιτάσσοντας μία σειρά τεκμηριωμένων προτάσεων που όντως θα λειτουργούσαν προς όφελος και των ίδιων και των καταναλωτών.

Οι ρυθμίσεις που προτείνει το ΥΠΑΝ δημιουργούν ένα ακόμη πιο θολό και μπερδεμένο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, αλλά και πολλές ασάφειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωσή τους.

Ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» επισημαίνει ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν μετά από διάλογο και διαβούλευση, για να εξυπηρετηθεί και ο κύριος στόχος, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση των δικτύων διανομής και εμπορίας, προς όφελος του παραγωγού-πωλητή και του καταναλωτή.

 

Το Γραφείο Τύπου

Αφήστε το σχόλιο σας