Ο “Δρόμος Ανατροπής” στη ΒΙΟΣΕΡ Reviewed by Momizat on . Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά από τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Πρόοδος και σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ασύμβατες. Την ε Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά από τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Πρόοδος και σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ασύμβατες. Την ε Rating: 0

Ο “Δρόμος Ανατροπής” στη ΒΙΟΣΕΡ

Ο “Δρόμος Ανατροπής” στη ΒΙΟΣΕΡ

Η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας περνά από τις καινοτόμες επιχειρήσεις. Πρόοδος και σεβασμός στα εργασιακά δικαιώματα δεν είναι έννοιες ασύμβατες.

Την εταιρία παραγωγής ιατρικών διαλυμάτων ΒΙΟΣΕΡ στους Ταξιάρχες Τρικάλων, επισκέφτηκε κλιμάκιο αποτελούμενο από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Παπαθανασίου, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σιμορέλη και υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους των συνδυασμών «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή» και «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία».

Το κλιμάκιο συνομίλησε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης, κατέγραψε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, ενώ αντάλλαξε απόψεις και με την διεύθυνση της επιχείρησης, σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και τις προκλήσεις για την επόμενη ημέρα της οικονομίας.

Η ΒΙΟΣΕΡ απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους υψηλής κυρίως εξειδίκευσης, ενώ σημαντικό μερίδιο αγοράς των προϊόντων της απορροφάται από το εξωτερικό. Τα ζητήματα ρευστότητας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, καθώς το δημόσιο έχει συσσωρεύσει σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εταιρία, ενώ την ίδια στιγμή εργαζόμενοι και διεύθυνση προσπαθούν να απαντήσουν στα προβλήματα με την στροφή στην καινοτομία και στις εξαγωγές, με στόχο να μην γίνει καμία απόλυση ή περικοπή απολαβών.

Η συλλογική προσπάθεια της ΒΙΟΣΕΡ αποτελεί απόδειξη ότι πρόοδος και εργασιακά δικαιώματα είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες. Η επερχόμενη αριστερή τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα παλέψει με όλα τα μέσα ώστε να διατηρηθούν οι ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Θεσσαλία και θα στηρίξει τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να προχωρήσουν χωρίς να εκμεταλλεύονται τον μόχθο των εργαζομένων.

Από το γραφείο Τύπου

anatropi_vioser1 anatropi_vioser

Αφήστε το σχόλιο σας