"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.8 C
Trikala

Ο «Δρόμος Ανατροπής» στο πλάι των κτηνοτρόφων του νομού Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαζί με τους κτηνοτρόφους Μουζακίου και Αργιθέας στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Ε Καρδίτσας βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος με τον «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» κ. Στέλιος Αναστασόπουλος.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνάντησης με στον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Β.Τσιάκο, ο κ. Αναστασόπουλος είπε μεταξύ των άλλων ότι «Ως Δρόμος Ανατροπής αλλά και ως ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας θεωρούμε ότι και αυτό το πρόβλημα είναι πολιτικό. Με δραματικό τρόπο φαίνονται τα καταστροφικά αποτελέσματα της συρρίκνωσης του Δημοσίου Τομέα όταν όλη η Π.Ε Καρδίτσας διαθέτει επτά (7) μόνο κτηνιάτρους! Αθωράκιστος ο νομός λοιπόν και η μνημονιακή συγκυβέρνηση δείχνει αδιαφορία, για άλλη μια φορά για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Παράλληλα, οι επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις από την Περιφερειακή Αρχή το μόνο που προσφέρουν στους κτηνοτρόφους είναι χρήσιμες μεν οδηγίες, ανίκανες όμως να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που αποτιμάται σε εκατοντάδες κρούσματα που αυξάνουν καθημερινά.

Η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει δράση και να πιέσει δυναμικά, μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, την κεντρική εξουσία και να προσλάβει άμεσα ειδικευμένο προσωπικό στις Υπηρεσίες. Ώστε να μπορεί να προχωρήσει στην ακριβή καταγραφή του προβλήματος στην περιοχή μας (θάνατοι, άρρωστα ζώα, μολυσμένες εκτροφές) αλλά και να θωρακιστεί ο νόμος για το προσεχές μέλλον. Θα πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι για την απώλεια εισοδήματος λόγω της μείωσης του ζωικού κεφαλαίου και της παραγωγικότητας.

 Το βέβαιο είναι ότι χρειάζεται να καταρτιστεί εθνικό σχέδιο δράσης για την εκρίζωση του προβλήματος, για τη θωράκιση της ελληνικής κτηνοτροφίας και, τελικά, την αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα σε μοχλό ανάπτυξης. Ο κ. Αναστασόπουλος κάλεσε, τέλος, τους κτηνοτρόφους της περιοχής να οργανωθούν και ενωμένοι, αλληλέγγυοι ο ένας με τον άλλον, να μάχονται τις διεκδικήσεις τους.

 

Γραφείο Τύπου «Δρόμος Ανατροπής γιαα τη Θεσσαλία»

26-09-2014

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης