"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δράση “Ενημέρωση και Ευαισθητοποίηση για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού”, στην πόλη των Τρικάλων.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Κινητή Ομάδα Υγείας και το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Κατά τη διάρκειας της μεγάλης δράσης του ΕΕΣ, πλήθος γυναικών 18 ετών και πάνω, υποβλήθηκαν σε κλινική εξέταση μαστού και έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό έλεγχο (μαστογραφία και υπερηχογράφημα). Ακόμη, παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν στην αυτοεξέταση μαστού με εκπαιδευτικά μοντέλα.

Η Συντονίστρια της Κινητής Ομάδας Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Δήμητρα Τσεκούρα, υπογράμμισε σχετικά: «Σήμερα είναι μια δράση για την ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικό σεμινάριο στην αυτοεξέταση του μαστού, ιατρική εξέταση και ψηλάφηση μαστού και όπου κρίνεται, συνταγογραφείται ο απεικονιστικός προσυμπτωματικός έλεγχος για την εξέταση του μαστού. Ταυτόχρονα γίνεται ενημέρωση του κοινού με έντυπο υλικό για τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Στόχος της δράσης μας είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη σημαντικότητα της έγκαιρης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης