"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Ο ελληνικός «Πύργος της Πίζας» είναι εκκλησία και βρίσκεται στο Ροπωτό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πόλο έλξης ο ιερός ναός, στο Ροπωτό, όπου όλα έχουν μια κλίση – Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων

Μια εκκλησία στο Ροπωτό, όπου όλα έχουν μια κλίση, έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες που τους αρέσουν τα σπάνια.

Ο ιερός ναός στο εν λόγω χωριό των Τρικάλων, τ’ οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μέτρων, γέρνει σ’ εντυπωσιακά μεγάλο βαθμό.
Έχοντας κλίση 17 μοιρών, η εκκλησία εμπνέει τους επισκέπτες για βιντεάκια και φωτογραφίες που γίνονται viral στο Διαδίκτυο.

Bίντεο που υπάρχει στο YouTube δείχνει επισκέπτες να μπαίνουν στο εσωτερικό της. Ιδιαίτερη είναι η στιγμή που ένας από αυτούς ανεβαίνει μια εσωτερική σκάλα που υπάρχει στην εκκλησία.

Τα πλάνα, αλλά και φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέρουν χαμόγελα. Παράλληλα, δημιουργούν σε χρήστες τη διάθεση να επισκεφτούν τον εν λόγω ιερό ναό, στην περίπτωση που βρεθούν στα Τρίκαλα.

Η ιστορία του συγκεκριμένου χωριού είναι, ωστόσο, δραματική. Το 1960 εμφανίστηκαν ρωγμές στο Ροπωτό και τελικά εκκενώθηκε. Πάνω από 300 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, μετά από κατολισθήσεις που κατέστρεψαν περιουσίες και προκάλεσαν μεγαλύτερη βύθιση του χωριού.

Οι δρόμοι του Ροπωτού είναι πια γεμάτοι ρωγμές και το πιο χαρακτηριστικό σημείο του χωριού είναι αυτή η εκκλησία, η οποία δεν έχει υποστεί ζημιές και μοιάζει να είναι πραγματικά καινούργια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης